Diáksport

2024.03.20. 13:08

Pásztor Imre emlékére

Elhunyt Pásztor Imre, a diáksportélet ózdi körzetének meghatározó alakja, aki 1943. szeptember 3-án született Egyeken.

Pásztor Imre

Fotó: Vanczák Attila János

A Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán végzett matematika-testnevelés szakosként. A '60-as évek elején került Ózdra, ahol a Petőfi Sándor Általános Iskolában tanított, majd négy évvel később már igazgatóhelyettesként tevékenykedett. 

1975 februárjában került az akkori városi tanácsra, ahol a testnevelési és sportfelügyelőség vezetője lett, majd a rendszerváltás után a polgármesteri hivatal művelődési és sport ügyosztályának helyettes vezetőjeként dolgozott, valamint a városi és körzeti diáksportbizottság titkári feladataiért felelt egészen 2005-ös nyugdíjba vonulásáig. Versenyszerűen futballozott, de a kézi- és kosárlabda is közel állt hozzá. Az Ózdi Teknőc Futó Club alapító tagja volt 1994-ben. 1996-ban megyei szinten díjazták a diáksportért tett törekvéseiért, később átvehette az Ózd Város Sportjáért járó ereklyét és Ózd Város Közszolgálatáért elismerésben részesítették. Pásztor Imre hamvasztás utáni búcsúztatója március 26-án, kedden 11 órakor lesz az ózdi Gyári temetőben, ahová egy szál virággal várják az emlékezőket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!