Diáksport

2024.02.03. 15:14

Hamarosan kétszázhoz érnek

Párját ritkító családi esemény (is) történt a diáksportélet régiós díjazási ünnepségén.

Benőcs Dávid, Benőcs Tiborné Marianna és Benőcs Tibor a vármegyeháza díszterme előtt Fotó: olvasónk

A napokban tartották a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 2022/23-as tanévét értékelő és jutalmazási gáláját, amelynek a vármegyeháza díszterme adott otthont. 

Kosárlabda, torna, triatlon 
A Vármegye Diáksportjáért Emlékplakettet kapott Benőcs Tibor, a tiszaújvárosi körzet kosárlabda sportágért felelős felkészítő edzője-sportvezetője, akinek a fia, Benőcs Dávid, az egyesület titkára adta át az oklevelet és a különleges emléktárgyat. 
– Óriási büszkeség kerített a hatalmába, amikor kezet fogtam apával – mondta a díjátadó, majd hozzátette: – A felejthetetlen eseményen természetesen jelen volt a feleség-édesanya, Benőcs Tiborné Marianna, és hárman boldogan készítettünk egy családi fotót.  
Arra a kérdésre, hogy életükből eddig hány esztendőt fordítottak a testkultúrára és a sportra, Dávid hamar összeszámolta: 
– Édesanyán és édesapám a torna és a kosárlabda révén egyaránt ötvenet, mi pedig, a gyerekeik háromévesen kezdtünk úszni, versenyszerűen pedig általános iskolás korunkban jegyeztük el magunkat a különböző műfajokkal. Zoli, mint ismeretes, a triatlonnal és a kosárlabdával kötött „házasságot”, Viktor és jómagam pedig szintén a kosárlabdát választottuk. Nekünk, testvéreknek harmincnégy, harminckettő és huszonhat esztendő van a „számlánkon”, szóval százkilencvenkettőnél tartunk és már nem sok hiányzik ahhoz, hogy eldicsekedjünk a két évszázaddal. KT 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!