Labdarúgás

2024.03.16. 18:12

Két perc sem kellett a cseréknek a gólhoz (fotókkal)

A DVTK folytatta jó sorozatát az új szakvezetővel, veretlen maradtak, harmadszor nyertek.

Az egyenlítő gól szerzőjét, Jureket (11-es számú mezben) ünneplik a csapattársak

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB I 25. fordulójában szombaton délután Diósgyőri VTK – Paksi FC meccset rendeztek. 

Egy és három

A hazai együttes kezdőcsapata egy helyen változott az egy héttel ezelőtti, a Mezőkövesd Zsóry FC otthonában elért 2-1-es győzelemhez képest, Edomwonyi kispados lett, Szabó L. pedig kezdő. A Paksi FC szakvezetője három helyen módosította a legutóbbi fordulóban, a Debreceni VSC ellen, hazai környezetben 1-1-re végzett együttesének kezdőjét, Szabó B., Balogh B. és Hahn a cserék közé került Vas, Mezei és – az előző évadban még a DVTK-ban szerepelt – Könyves bizalmat kapott.

Hiába állt a meccs startja előtt az előkelő 2. helyen a Paksi FC a bajnokságban, és teljesített jól az új vezetőedzővel a DVTK, a nézőszám nem érte el a két csapat augusztusi nézettségét (6649 fő), annak ellenére, hogy élvezetes összecsapásra volt kilátás. 

Könyves megint

Még két perc sem telt el a mérkőzésből, amikor vezetést szerzett a Paksi FC, hát persze, hogy Könyves talált be, és ebben az évadban harmadszor is igazolta a DVTK ellen a 34 éves támadó, hogy kár volt a nyáron megválni tőle, ugyanis az évad harmadik meccsén is bevette a Diósgyőr kapuját. A vendégek az előnyük tudatában a kapujuk elé rendezkedtek be, és kontrákra szerettek volna játszani, de ilyen nem adódott előttük. A DVTK beköltözött a paksi térfelére, és nagy nyomást helyezett a kapura, de a jól védekező vendégek sokáig tartották magukat. Aztán egy rossz helyen elkövetett szabálytalanságuk után, a piros-fehérek egy pontrúgásból egyenlítettek, a saját nevelésű Jurek góljával. Így a 20. percben új meccs kezdődött, innentől kezdve már a PFC sem védekezett olyan mélyen, mint addig, de a hazai kapuig nem jutottak el az első félidőben, a Diósgyőr birtokolta többet a labdát. Ám annak ellenére, hogy közelebb jártak a gólszerzéshez, Jurek kimaradó lövése, és Lund célt tévesztett fejese miatt nem változott az eredmény az első játékrészben.

A cserék 

Nem meglepő módon, a szünetben kettőt is cserélt a Paks, csapata támadójátékát szerette volna javítani Bognár György vezetőedző, hiszen az első félidőben a gólt hozó akciójukon kívül semmi érdemelegeset nem mutattak. Ám meg nem táltosodtak ettől, a meccs szépen csordogált, a vendégek harmadik cseréjét a kényszer szülte, sérülés miatt kellett változtatniuk. Hatvan perc játék után a Diósgyőr is frissített, támadójátékosok érkeztek a piros-fehéreknél, és a 70. percben mindkét fél már négy-négy új fiúval futballozott. A cserék a DVTK-nak jöttek be, a Pernambuco, Klimovich duó még két perce sem volt a pályán, amikor összehoztak egy gólt, előbbi remek beadása után, utóbbi könnyedén fejelt a kapu jobb oldalába, senkitől sem zavartatva. A Paks ezután sem volt képes semmi jóra, a fehér mezesek képtelenek voltak helyzeteket kialakítani, belső középpályásaik nem tudtak támadásokat szervezni. Igaz, hogy az utolsó percekben nagyon nyomtak a vendégek, de gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani, már csak amiatt sem, mert a hajárára a hazai szakvezető megerősítette a védelmet, Chorbadzhyski pályára küldésével három belső védővel futballozott a DVTK.

A hazai csapat végül megérdemelten nyerte meg a bajnokit, és lépett ismét egy nagyot a tabella dobogósai felé. A piros-fehérek az új vezetőedzővel négy bajnoki után még veretlenek, Vladimir Radenkovic irányításával ez volt a harmadik győzelmük.

 

Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-1 (1-1)
Diósgyőr, 5587 néző. V.: Erdős (Szert, Becséri).
Diósgyőri VTK: Odyntsov (0) – Gera (6), Szatmári (6), Lund (6), Stephen (6) – Vallejo (6), Holdampf (6) – Jurek (6), Bényei (5), Pozeg Vancas (7) – Szabó L. (5). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Paksi FC: Simon B. (6) – Lenzsér (6), Kinyik (6), Szabó J. (6) – Kovács K. (6), Vas (5), Mezei (5), Papp K. (5), Osváth (6) – Tóth B. (5), Könyves (6). Vezetőedző: Bognár György.
Csere: Lenzsér helyett Balogh B. (5) a 46., Tóth B. helyett Haraszti (5) a 46., Osváth helyett Silye (6) az 59., Szabó L. helyett Edomwonyi (6) a 62., Pozeg Vancas helyett Acolatse (5) a 62., Könyves helyett Böde (6) a 68., Jurek helyett Pernambuco (6) a 70., Bényei helyett Klimovich (6) a 70., Mezei helyett Hahn (-) a 76., Vallejo helyett Chorbadzhiyski (-) a 82. percben.
Sárga lap: Lenzsér a 19., Papp K. az 54., Vas a 66. percben.
Gólszerző: Könyves (0-1) a 2., Jurek (1-1) a 19., Klimovich (2-1) a 72. percben.

A gólok története
2. perc: Szabó J. balról ugratta ki középen Könyvest, akit Lund nem tudott szerelni, a csatár a 16-oson belülre érve, 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1.
19. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DVTK a vendég kaputól 22 méterre. A labdát Pozeg Vancas pöckölte Jurek elé, akinek a jobb alsó sarokra tartó lövése a kapufáról perdült a gólvonal mögé, 1-1.
72. perc: Pernambuco cselezgetett a jobb oldalon, majd jól adott középre, az üresen érkező Klimovich pedig 6 méterről fejelt a kapu jobb oldalába, 2-1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!