Diáksport

2024.02.04. 13:20

Vitrineket kell venniük

Két díjat kapott a miskolci diáksportgálán a Herman Ottó Gimnázium.

A képen: Szilágyi Attila, Fazekas Miklósné, a Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke és Benőcs Dávid, a szervezet titkára.

A napokban jutalmazási ünnepséget rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, melynek vezetése mérlegre tette a 2022/23-as tanévi sportmunkát és az arra érdemes intézményeket serleggel, plakettel, oklevéllel és ajándék utalvánnyal honorálta.

Sok húron játszanak

– Két díjat vettem át, mindkettőben másodikok lettünk – kezdte Szilágyi Attila testnevelő tanár, munkaközösség vezető, aki már harmincöt éve tanít a Hermanban. – Ezeken a rendezvényeken általában mindig elismerik a tevékenységünket, annyi ereklyénk van már, hogy lassan nem tudjuk hová tenni. Szóba is került nálunk, hogy vitrineket kell „szereznünk”, máskülönben kevesen láthatják a tényleg rengeteg kupánkat. Ezt annak köszönhetjük, hogy széles palettán játszunk, és tizenöt, vagy még több műfajt kínálunk a hozzánk járó gyerekeknek. Jómagam a fiú kézilabdát és a téli sportokat viszem, de hozzám tartozik a sakk is, a többi sportágat pedig a kollégáim kezelik rendkívül hatékonyan. Eredményes tevékenységünket a gimi vezetése és tanári kara ismeri és elismeri, a testület tagjai rendre megtapsolnak bennünket.

Szilágyi Attila portréjához és családi történetéhez tartozik, hogy édesapja, Szilágyi Dezső igazgatója volt az egykori megyei sporthivatalnak, a bátyja birkózott és kajakozott, a fiai pedig a kézilabdát és a testépítést választották. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!