boon.hu video

2024.01.03. 19:03

Öt diósgyőri a Barcika első edzésén - fotókkal, videóval

Kazincbarcika - Huszonnégy játékossal kezdte meg a felkészülést a KC KBSC NB II-es labdarúgócsapata.

Megkezdte a munkát a barcikai labdarúgócsapat

Fotó: Ádám János / ÉM

Az NB II-es Kolorcity Kazincbarcika SC labdarúgócsapat szerdán megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. A második vonal 9. helyén álló együttesnél, a Csábi József vezetőedző által tartott első tréningen összesen 24 játékos vett részt, 19 saját labdarúgó, és 5 kooperációs futballista, a DVTK-tól.

Az első közös találkozó azzal kezdődött, hogy Koszta Péter, a klub sportigazgatója bemutatta a labdarúgóknak az új sportigazgatót, Vég Csongort, aki a romániai ACS Targu Murestől érkezett, az előző félévben ott tevékenykedett. Mint azt tegnap az érintettektől megtudtuk, nem váltásról van szó, Koszta Péter marad a KC KBSC kötelékében, csak egy picit más szerepkörben, a tervek szerint tulajdonosi tanácsadóként segíti a sárga-kékek munkáját.

Az első edzés előtt megtartott tájékoztatón azt is megtudhatták a labdarúgók, hogy az edzői stábban változás történt, Vincze Richárd visszatért a DVTK-hoz, a diósgyőri utánpótláshoz, érkezett viszont Dobos Attila, aki szintén az ACS Targu Mures együttesénél dolgozott, erőnléti edzőként, és Barcikán is ebben a minőségében látott munkához, az első napon fizikai felmérőt tartott a labdarúgóknak.

Nem mindenki vett részt ezen az őszi keret tagjai közül, ugyanis négy labdarúgó távozott Barcikáról. Két nyáron érkezett csatárral, a Győri ETO FC-től kölcsönbe kapott Nicolas Morínigoval, valamint BKV Előrétől igazolt Gyurkó Mátéval szerződést bontott a klub. A kapus Bencze Antalnak az előző év végén lejárt a kontraktusa, vele nem hosszabbítottak, míg a 29 esztendős védő, Szemere Balázs úgy döntött, hogy a családjával Ausztriába költözik, ahol munkát vállal, és mellette amatőr szinten focizik majd, így elköszönt a KBSC-től. 

Régi-új játékos is feltűnt a tréningen, a kapus Megyeri Gábor az NB II-es HR-Rent Kozármislenynél töltött kölcsönjátéka után húzott ismét barcikai szerelést. Rajta kívül még egy hálóőr, Tóth Balázs vett részt a KC KBSC első edzésén, vagyis a Diósgyőrrel hírbe hozott labdarúgó még az NB II-es együttes játékosának számít.

És, ha már DVTK: a diósgyőriek öt fiatalja is részt vett az első tréningen, két olyan futballista, akik ősszel, a kooperációs szerződésnek köszönhetően barcikai játékosnak is számítottak, Csatári Gergő és Vincze Dániel mellett Szamosi Ádám, Hetyei Szilveszter és Demeter Milán jelentkezett a KC KBSC első edzésére. 

Nem változott

– Az őszi extrának mondható szereplésünk után sem változott a cél, a bennmaradást kell elérnünk, és úgy vélem, hogy az évadban eddig elvégzett munkára lehet alapozni – mondta Csábi József, KC KBSC vezetőedzője, aki az edzői stábban történt változásról is szót ejtett: – Miután kiderült, hogy Vincze Richárd visszatér Diósgyőrbe, szükségünk volt egy új edzőre. Dobos Attila esetleges érkezéséről már nyáron is szó volt, akkor még nem tudtuk őt Marosvásárhelyről elcsábítani, most viszont sikerült. Attilát jól ismerem, korábban már dolgoztunk együtt, és biztos vagyok benne, hogy hasznos munkát végez majd erőnléti edzőként.

A barcikai szakvetetőt az erősítési tervekről is kérdeztük. 
– Szeretnénk frissíteni a keretet, vannak posztok, amelyeken ránk férne az erősítés. Támadót akarunk igazolni, az ősszel nem volt klasszikus csatárunk, emiatt egy picit mást kellett játszanunk, ugyanis Morínigót sérülése miatt nem tudtuk használni, viszont a távozásával megüresedett státuszt szeretnék betölteni. Persze, tudom, hogy szinte minden csapat erre a posztra szeretne játékost igazolni, és hogy nem vagyunk egyedül ebben a keresésben, de bízom benne, hogy sikerül megtalálni azt, aki a segítségünkre lehet. Kapus poszton Tóth Balázs maradása egyelőre nem vehető biztosra, Bánhegyi Bogdánra a DVTK vezetőedzőjének, Kuznyecov Szergejnek a nyilatkozata szerint, számítanak Diósgyőrben, remélhetőleg rövid időn belül tisztán fogunk látni ebben a kérdésben. Én örülnék annak, ha valamelyikükre számíthatnánk, és nálunk védene tavasszal, az NB II-es bajnokikon. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

A KC KBSC felkészülési meccsei

A KC Kazincbarcika SC felkészülési mérkőzései
Január 13. (szombat), 15.00: FC Ajka (NB II) – KC Kazincbarcika SC, Budafokon
Január 17. (szerda): KC Kazincbarcika – Tiszakécskei LC (NB II), Mezőkövesden
Január 20. (szombat), 11.00: KC Kazincbarcika – Budafoki MTE (NB II)
Január 27. (szombat): FC Kosice (szlovák, 1. osztály) – KC Kazincbarcika SC (egyeztetés alatt)
Január 28. (vasárnap): KC Kazincbarcika SC – Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III) (egyeztetés alatt)

A KC KBSC első edzésének résztvevői
Kapusok: Tóth Balázs, Megyeri Gábor
Mezőnyjátékosok: Szekszárdi Milán, Heil Valter, Székely Krisztián, Süttő Attila, Ternován Patrik, Szekszárdi Tamás, Papp Milán, Kotula Máté, Ádám Ferenc, Kártik Bálint, Szabó Balázs, Csillus Tamás, Fejes Ádám, Csillus Ádám, Pekár László, Kurdics Levente, Pinte Patrik
DVTK kooperációsok: Csatári Gergő, Szamosi Ádám, Vincze Dániel, Hetyei Szilveszter, Demeter Milán 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!