DVTK kosárlabda

2024.01.20. 07:30

Megtartanák a sebességet

A diósgyőri női kosárlabdacsapat vasárnap idegenbeli bajnoki mérkőzést játszik.

Aho Nina játéka kérdéses a Szigetszentmiklós ellen

Fotó: Ádám János

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata azok után, hogy csütörtökön biztosította helyét a legrangosabb európai kupasorozat, az Euroliga legjobb nyolc csapata között, tovább folytatja menetelését, vasárnap 19.00-tól az élvonalbeli bajnokság 11. fordulója keretében a BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós együttesének vendégei lesznek.

Legutóbbi meccsükön a romániai ACS Sepsi-SIC gárdáját győzték le a diósgyőriek a 72-54-re az Euroliga A-csoportjának 12. fordulójában, és ezzel eldőlt, hogy biztos résztvevői lesznek a rájátszásnak, a két nyert meccsig tartó negyeddöntőnek, amelyben az ellenfél kiléte még nem ismert.

Érdekesség, hogy nem csak a diósgyőri kosárlabda történelmében mérföldkő a csütörtökön elért siker, a csapat játékosai és az edzői team tagjai közül senki nem jutott még el ilyen magasságokba, hogy az Euroliga rájátszásában részt vegyen. Úgyhogy volt mit ünnepelni január 18-án este.

– Az egyik támogatónk jóvoltából egy vacsorán vettünk részt a mérkőzés után, és ennek során egy üveg pezsgő is előkerült, koccintottunk erre a részsikerre, de csak pár órát voltunk együtt, éjfélre mindenki otthon volt, mert van mit kipihenni, van mire rákészülni – mondta Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője, majd így folytatta: – Nagy örömben, felejthetetlen emlékekben volt részünk a Sepsi elleni meccsen, nagy energiák szabadultak fel, és bár szép, amit eddig elértünk, az Euroliga szezonunk nem ért véget. Van még miért harcolni, a csoport 2. helyének elérését értem ez alatt, ebben a hónapban ezért kell küzdenünk a hátralévő két mérkőzésen.

Közbevettük a vezetőedzőnek, hogy nem lesz könnyű ezt elérni, mert a csapat egészségi állapota messze van az ideálistól.

Sérülések

– Toman kiesése mellett egy ideig még Garbinra sem számíthatunk, bár az ausztrál kosaras esetében tettünk egy próbát a hamarabbi visszatérésre, de a térde nem jól reagált erre, így még várni kell, hogy bevehető legyen. Sajnos, Grigalauskyte is messze van a tökéletes állapotól, ő sérülten vállalta a játékot, segítette a csapatot, míg Aho Nina a csütörtöki meccsen kapott egy olyan ütést, amit ki kell pihennie – sorolta Völgyi Péter, majd így folytatta: – Mindezektől függetlenül a Szigetszentmiklós elleni meccs, – anélkül, hogy egy pillanatra is lebecsülnénk ellenfelünket, – kötelező győzelemnek számít. Ellenfelünk vélhetően egész héten erre a mérkőzésre készült, éppen ezért fontos lesz, hogy a meccs elején koncentráltak legyünk, hogy olyan sebességgel próbáljunk játszani, mint a Sepsi ellen, a második félidőben. Nehéz sorozatban vagyunk, hiszen a hónap végéig három naponta várnak ránk mérkőzések, ráadásul mind idegenben, de igyekeznünk kell azt folytatni, amit eddig tettünk.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!