Labdarúgás

2024.01.24. 13:52

DVTK: hajrában esett gólok

Harmadik döntetlenjét játszotta Spanyolországban a Diósgyőr.

Tóth Balázs kapott bizalmat a szerdai első meccsen

Fotó: DVTK

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata spanyolországi edzőtáborozása során szerdán két meccsen volt érdekelt. Elsőként, déltől, Esteponában, a 16 csapatos szerb bajnokság 3. helyén álló – az ősszel még az Európa-liga csoportkörében szerepelt, – a tavaszi szezont február 10-én kezdő, az erre való felkészülés második edzőmeccsét játszó Topolya SC ellen léptek pályára. 
A DVTK-nak ez volt a negyedik téli felkészülési találkozója, ezt megelőzően Spanyolországban a dán élvonalbeli Aarhus ellen 3-3-as, a spanyol negyedosztályú Estepona ellen 1-1-es döntetlent játszottak, míg az MLS-ben szereplő, kanadai Vancouver Whitecaps gárdájától 1-0-ra kikaptak.
A Topolya SC elleni mérkőzésen a DVTK négy új játékosa közül kettő kezdett, a fiatal kapus, Tóth Balázs és a cseh belső védő, Ondrej Baco, míg az őszi meghatározó emberek közül csak hárman, Edomwonyi, Acolatse, és Klimovich kaptak játéklehetőséget, a legjobbjaival kezdő vajdasági együttes ellen.
A meccsen kilenc diósgyőri játékos végig a pályán volt, csak két cserét hajtott végre Kuznyecov Szergej, a diósgyőriek vezetőedzője, aki azt könyvelhette el, hogy a hajrában mindkét oldalon egy-egy találat született. 

A DVTK szerdán 16.00-tól, a spanyolországi Marbellán még egy meccset játszik, a svéd IF Hammarby csapata ellen.

Topolya SC (szerb) – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Estepona, 30 néző.
Topolya SC 1. félidő: Simic – Cvetkovic, Krstic, Stojic, Petrovic – Stanic, Vulic, Djakovac – Jovanovic, Milovanovic, Cirkovic. Topolya SC 2. félidő: Ilic – Vlaukin, Antonic, Popovic, Mircevski – Milosavljevic, Radin, Kuveljic – Colic, Pantovic, Preradov.  Vezetőedző: Zarko Lazetic.
Diósgyőri VTK: Tóth B. – Csirmaz, Farkas D., Baco (Demeter M., 59.), Bokros – Klimovich, Szamosi (Kuznyecov D., 71.), Bényei – Jurek, Edomwonyi, Acolatse. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Gólszerző: Pantovic (88.), ill. Edomwonyi (90.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!