Labdarúgás

2024.01.20. 13:25

Betakarták a DVTK-t a juharlevelesek

Felkészülési mérkőzést játszott szombaton a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

Ondrej Baco először lépett pályára a DVTK csapatában

Fotó: DVTK

A Spanyolországban edzőtáborozó Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton a harmadik felkészülési meccsét játszotta ebben az évben. Az Ibériai-félszigeten, a piros-fehérek ellenfele a Vancouver Whitecaps együttese volt. Az észak-amerikai ligában, az MLS-ben szereplő kanadai gárda a tavalyi év alapszakaszát a 6. helyen zárta, a rájátszás első körében a későbbi döntős, Los Angeles FC-vel szemben maradt alul. A vancouveri gárdának ez a mostani volt az első felkészülési mérkőzése a 2024-es évre, amely számukra, a tétmérkőzéseket tekintve, február 8-án, az észak-amerikai Bajnokok Ligája sorozattal, a mexikói Tigers elleni párharccal kezdődik. Mint ismert: a DVTK számára két hét múlva, február 3-án, a Debreceni VSC elleni idegenbeli bajnokival indul a tavaszi szezon.

A diósgyőriek keretéből két játékost nem nevezett erre a találkozóra Kuznyecov Szergej vezetőedző, a kapus Bánhegyit, és az utánpótlásból felkerült Dojcsákot, míg a cserék közé került labdarúgók közül a fiatal Szőke, Klimovich és Feuillassier nem került pályára.
A DVTK a harmadik felkészülési meccsén sem tudott nyerni, két döntetlen, – a dán élvonalbeli Aarhus (3-3) és a spanyol negyedosztályú Estepona (1-1) elleni találkozók – után vereséget szenvedett.
A mostani mérkőzésen két új játékos is először szerepelt a DVTK-ban, a cseh védő, Baco, valamint a román középpályás, Popadiuc.

A diósgyőri együttesre még két edzőmeccs vár Spanyolországban, mindkettőt a jövő héten szerdán vívják a piros-fehérek, a svéd Hammarby IF és a szerbiai Topolya SC ellen.
 

Vancouver Whitecaps (kanadai) – Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Marbella, 50 néző. V.: Romero (spanyol).
Vancouver Whitecaps 1. félidő: Takaoka – Laborda, Veselinovic, Blackmoon, Raposo – Cubas, Schöpf – Berhatlter, Kreilach, Gauld – Johnson. Vancouver Whitecaps 2. félidő: Boehmer – Brown, Sjoberg, Halbouni, Ilic (Saidykhan, 69., Ndakala, 78.) – Goldthorp, Badwal, Ngando, Wright – Herdman, Chateau (Mehri, 69.). Vezetőedző: Vanni Sartini. 
Diósgyőri VTK: Odyntsov (Tóth B., 63.) – Gera (Csirmaz, 63.), Szatmári (Baco, 46.), Lund (Farkas D., 63.), Stephen (Bokros, 63.) – Holdampf (Szamosi, 63.), Vallejo (Demeter M., 63., Kuznyecov D., 89.), Bényei (Popadiuc, 63.) – Jurek (Pernambuco, 63.), Kampetsis (Edomwonyi, 63.), Pozeg Vancas (Acolatse, 63.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Gólszerző: Chateau (65.).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!