Röplabda

2024.01.25. 15:00

Az első részt oldották meg, a második még hátra van

A férfi röplabda Magyar Kupában az elődöntő első felvonását szerda este hazai környezetben, a Don Bosco Sportközpontban játszotta a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda csapata.

Az észak-borsodiak néhány szakasztól eltekintve kezükben tartották a meccset, aminek 3:0-s siker lett a végeredménye. A csatának még van egy második felvonása is, azt január 31-én, szerdán 19 órától rendezik a fővárosban, a Kőér utcai csarnokban. A tények kedvéért: a Barcikának elég két szettet hoznia a döntőbe kerüléshez, míg a PSE-nek 3:0-ra, vagy 3:1-re kellene nyernie ahhoz, hogy kicsikarja az aranyszettet.

– Hullámvölgyes volt ez a mérkőzés, de szerencsére sikeresen vettük – kezdte Kiss Máté, a VRCK első számú liberója, csapatkapitánya. – Úgy gondolom, többet nyújtottunk, mint az előző, vasárnapi, szintén egymás elleni bajnokinkon, kevesebb volt a nyitásrontásunk, ezúttal inkább a fogadásban, illetve támadásban akadtak gyengébb részek. Tudjuk, látjuk, hogy milyen dolgok történtek a PSE-nél, kik hiányoznak, mentek el tőlük, ami miatt néhány fiatalunkban voltak olyan gondolatok, hogy vélhetően túljutunk rajtuk ebben a párharcban, viszont az edzőnk, Toronyai Miklós, és én is igyekeztünk elmondani: nem szabad így gondolkodni, mert bármelyik csapat bármikor okozhat meglepetést. A mi célunk valamennyi találkozón a győzelem elérése, márpedig ha csak fél gőzzel megyünk bele egy meccsbe, akkor nem biztos, hogy összejön.

Segítik egymást

Kiss Máté 2022 nyarán érkezett a Vegyészhez, vagyis a mostani a második szezonja Barcikán a 2000-es születésű röplabdázónak. Azon kérdésre, hogy számára meglepetés-e a csapat eddigi jó szereplése azok után, hogy a keret döntő része a nyári holtszezonban kicserélődött, ezt mondta.

– Azért az sokat számít, hogy nagyjából egy korosztály vagyunk, egy nyelvet beszélünk – válaszolta a liberó. – Az edzésen is mindenki próbálja kihozni magából a maximumot, hiszen mindegyikünknek meg vannak az elképzelései, elsősorban az, hogy mind csapat, mind egyéni szinten jobbak és jobbak legyünk. Amikor valakinek nem úgy megy, akkor segítjük, valamint az edzőnknek sem kell senkit sem noszogatnia, de legalábbis gyakran nem. Mindannyian tudjuk, hogy a sportban a ,,langyos víz", az abban való elevickélés nem vezet sehová, eredményt aligha hoz.

Hozzátette azt is Kiss Máté, immár újra a kupapárharccal kapcsolatban, hogy az első meccs megnyerésével még csak a feladat első részét oldották meg.

– Két sikeres játszma kell a döntőbe kerülésünkhöz, ezért biztos, hogy a visszavágó elejétől fogva teljes mértékben koncentrálnunk kell, aztán ha elértük a célt, akkor majd esetleg lehet egy picikét lazítani, lehetőséget adni azoknak, akik eddig kevés játékpercet kaptak. Nagyon szép lenne kivívni a fináléba jutást, azért Magyar Kupa döntőt nem minden nap játszik az ember, eddig egyszer vettem részt ilyenen, három éve, 2021 márciusában még kaposváriként, éppen a Pénzügyőrtől kaptunk ki 3:0-ra – nyilatkozta Kiss Máté.

A másik ágon Kecskeméti RC – Fino Kaposvár csata zajlik, az első összecsapást, szintén szerdán a somogyiak nyerték meg idegenben, 3:0-ra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!