Labdarúgás

2023.12.05. 15:15

Folytatja-e a Fradi mumus?

Zsinórban négy veretlen bajnokinál tart az FTC ellen a mezőkövesdi labdarúgócsapat.

Piscitelli (pirosban), a Mezőkövesd kapusa a vasárnapi, FTC elleni bajnoki hajrájában bravúrt mutatott be

Fotó: Dömötör Csaba

Három nap után ismét egymás ellen játszik a Mezőkövesd Zsóry FC és a Ferencvárosi TC labdarúgócsapata. A két együttes vasárnap az NB I 15. fordulójában csapott össze, és a budapesti mérkőzésen gól nélküli döntetlen született. Szerdán 19.30-tól fordított párosításban, vagyis Kövesden mérkőzik meg egymással a két gárda, szintén élvonalbeli bajnokin, a 4. körből – a ferencvárosiak nemzetközi kupakötelezettsége miatt – elhalasztott meccsen harcolnak a pontokért.

Második, negyedik
A Mezőkövesdnek a vasárnapi találkozója a második egymást követő olyan mérkőzése volt, amelyen nem kapott gólt, előtte az Újpest FC-t hazai környezetben 4-0-ra gázolták el a sárga-kékek, és ebben az évadban még nem volt hasonlóra példa, a kapu érintetlenségét illetően. 
És nem mellékesen, az MZSFC-nek az FTC elleni eddig lejátszott 24 NB I-es mérkőzését tekintve, zsinórban ez volt a negyedik olyan meccse, amelyen a bajnokcsapat nem tudott nyerni ellenük. A zöld-fehérek legutóbb 2022. március 18-án győztek a Kövesd ellen, a fővárosban 1-0-ra. Ezt követően a dél-borsodiak hazai pályán 2-1-re nyertek, idegenben 1-1-et értek el, és a legutóbbi kövesdi találkozón 1-0-s sikert arattak. 

Hárított
Ehhez hasonlóval egy csapat sem büszkélkedhet, ám a hiába hoztuk fel Kuttor Attilának, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzőjének, hogy tulajdonképpen már FTC specialistának számítanak, a szakvezető ,,hárított”. 
– Nem tudunk semmilyen messzemenő következtetést levonni az említett eredményekből, nincs is értelme, mert ez egy új mérkőzés lesz. A hozzáállásunk az, hogy szeretnék eredményesek lenni, nem azért, hogy az FTC elleni sorozatot folytassuk, hanem a megszerezhető bajnoki pontok miatt – mondta Kuttor Attila, akinek szóba hoztuk, hogy a mostani csata előtt a két csapat megspórolta az időt a másik feltérképezésére, és ezzel kapcsolatban azt kérdeztük, hogy lehet-e számítani arra, hogy egyik, vagy másik gárda valamit újít. – A vasárnapi bajnoki előtt is elmondtuk, hogy igazából nincs nagy különbség a bajnoki címvédő keretének tagjai között, bárki játszik is az FTC-ben, ugyanazt a minőséget képviseli, mint az, akinek csak a kispadon jut hely. Úgyhogy nem hiszem, hogy bármilyen olyan szituáció lehet, amivel jelentősen változhatnak az összetevők az ellenfélnél. Felkészültünk az első meccsre is, és gondolunk arra, hogy a Ferencvárosnál lehet rotáció, az pedig a meccs napján derül ki, hogy miként gondolkodnak erről az FTC-nél. Nekünk az a dolgunk, hogy alkalmazkodjunk az esetleges változásaikhoz.

Bizakodó
Mivel az MZSFC-t elsőre nem hozta szóba a vezetőedző, rákérdeztünk Kuttor Attilánál, hogy a saját csapatánál, összeállítást, játékát illetően, van-e oka a változtatásra.
– Ok mindig lehet ilyenre, a kezdésig váratlan dolgok is történhetnek, a lehető legjobb megoldáson törjük a fejünket – mondta a tréner, akinél arról is érdeklődtünk, hogy mi kellene ahhoz, hogy még nagyobb dobást csináljanak, hogy az 1 pontnál is többet szerezhessenek az FTC ellen. – Nem latolgatnám az esélyeket, a mi lenne ha dolgokkal nem foglalkozunk. Amit tapasztaltunk a legutóbbi mérkőzésen, abból kell építkezni. A pontszerzéshez minden ellenféllel szemben a legjobbunkra kell törekedni, az pedig majd kiderül, hogy az adott napon ez mire elég.
Arra a kérdésre, hogy bizakodó-e, így felelt Kuttor Attila:
– Abszolút! Hiszünk magunkban. 
Az MZSFC keretében csak egy olyan játékos van, akire nem számíthat a kövesdi szakvezető, a műtéten átesett Illés Bálintra. Az előző meccset sárga lapos eltiltás miatt kihagyó Kállai K. elméletileg visszatérhet a védelem jobb oldalára, illetve az sem elképzelhetetlen, hogy pihentetés miatt a vasárnapi kezdőcsapat egy-két tagja a kispadra kerül.

Várható kezdő
A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Piscitelli – Kojnok (Kállai K.), Pillár, Berisahvili, Vajda S. – Gomis, Cseke – Cseri (Nagy G.), David Babunski (Szalai), Molnár G. – Drazic. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!