Rali

2023.12.09. 17:03

Újra együtt a sikerpáros

Nagy Attila visszatér, a borsodi páros közösen indul a 2024-es rali Európa-bajnokságon.

Nagy Attila és Csomós Miklós újra együtt.

Fotó: Marosréti Ervin

Több mint fél éve, egészen pontosan hét hónapja annak, hogy a Kanári-szigeteken utoljára együtt versenyzett Csomós Miklós és Nagy Attila. A szerencsétlenül, komoly verseny balesettel zárult hétvége után a sajószentpéter navigátor egy kis időt kért. Most azonban újult erővel és a győzelemre még éhesebben tér vissza, hogy 2024-ben közösen szálljanak harcba a rally Európa-bajnokságon.

Időre volt szükség

- Szeretném megköszönni mindenkinek a türelmet - mondta Nagy Attila. - A Kanári-szigetek Rally után úgy éreztem, hogy egy kis szünetre van szükségem. A balesettől ijedtem meg, de azt hiszem, az is közrejátszott, hogy rossz időben érkezett. Mixivel tíz éve versenyzünk együtt, erre vágytunk gyerekkorunk óta. Olyan autókkal, olyan versenyeken mehettünk és olyan eredményeket értünk el, amiről álmodni sem mertünk korábban. Ennek ellenére egy mókuskerékben voltunk, amiből ki kellett szállnom. Legalábbis egy kis időre. Nagyon hálás vagyok Bán Viktornak, hogy beugrott helyettem, ezzel nem csak őt, hanem engem is kisegített. Bár nem terveztem mással versenyezni, de nagyon örülök, hogy Cseh Vilivel és Hangodi Bendegúzzal mehettem egy, illetve két versenyt. A Győr Rally előtti teszten ültem Mixi mellett, de akkor még nem álltam készen a visszatérésre.Fo

Fotó: Marosréti Ervin

Versenyzőtárs, barát

Most viszont igen. Nagy Attila számára egyre jobban kezdett hiányozni mindaz, amit 17 éves koruk óta közösen felépítettek. Mindent elkövettek azért, hogy versenyezhessen, és idővel a Top-párosok között említsék őket.

- Mixi nem csak versenyző társam, de nagyon jó barátom is, mint ahogy mindenki a csapatban. Jó volt egy kicsit pihenni, de most már nagyon hiányzik a versenyzés. Újra harcolni akarunk az Európa bajnokságon (ERC). Az elmúlt hónapokban nagyon sok bátorítást kaptam a csapattól, versenyzőtársaktól, szurkolóktól, amiért nem lehetek elég hálás. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt. Mindent megteszek, hogy jövőre ezt jó eredményekkel tudjuk meghálálni.

Hat futam Viktorral

Csomós Mixi is boldog, hogy újra összeáll a nagy csapat, de természetesen nem felejtkezett meg beugró navigátorról sem. Bán Viktorral az elmúlt hat versenyen indult, és a Barum Rallyn pályafutása legjobb eredményét érte el a második helyezéssel.

Örülök, hogy Ati visszatér. Remélem, sokáig fogunk együtt versenyezni és jövőre még jobb eredményeket érünk el az ERC sorozatban

 – mondta Csomós Mixi. – Ugyanakkor szeretném megköszönni Bán Viktornak a hat közös versenyünket. Nagyon jó navigátort és barátot ismerhettem meg a személyében, további sikereket kívánok neki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!