Rali

2023.09.07. 11:33

Az újdonságok miatt lehet érdekes

Felszabadult, teher nélküli versenyzést vár magától az idei Győr Rallyn Bodolai László.

Bodolaiék teher nélkül autózhatnak Győrben.

Fotó:  ME

Elérkezik a hajrá ideje. A hazai rali bajnokságban még két futam van hátra ebben az évben. Ebből az egyiket egy új helyszínen, Győrben rendezik meg. A gyorsasági szakaszok egy része a Rába-parti várostól viszonylag messze helyezkedik el, ezért a versenyzőkre jelentős etap útvonal is vár. Az újdonság azonban mindezt kompenzálhatja, hiszen hazai szinten ritkán fordul elő, hogy korábban nem használt helyszíneken versenyezhet a szakág. Bodoalai László és Deák Attila éppen ezért izgatottan és várakozással tekint a hétvége elé.

Sok az ismeretlen

- Sajnos a mögöttünk hagyott versenyek nem a terveknek megfelelően alakultak, ezért a bajnokságot sportszakmai szempontból már elengedtük - fogalmazott a WHB Győr Rally előtt Bodolai László. -  A szerencsétlenül alakult veszprémi hétvégén sem tudtuk gyarapítani a pontok számát, ezért Győrben és az év hátralévő részében a sport  - és a verseny szeretete vezérel bennünket. Egy új rendezvényre érkezünk, ezért természetesen kíváncsiak vagyunk, hogy mi vár ránk. Elsősorban a Rábaringes szakaszok érdekel, mert a hírek szerint egymást érik majd a kanyarok, amit nagyon kedvelek. Pozitívum az is, hogy új pályákat kell felírni, olyan helyszíneket ismerhetünk meg, ahol korábban egyáltalán nem raliztunk. A jövő szempontjából lehet inkább fontos a mostani szereplésünk, mert ha ez a rendezvény huzamosabb ideig szerepel majd a naptárban, akkor jövőre már lesz viszonyítási alapunk.

Kicserélték a szettet

Az R5-ös, MK II-es Ford Fiestát szinte alig használta a borsodi kettős Veszprémben, ezért az előkészületek során a csapatnak nem volt sok dolga. A murvás szett helyett felkerült az aszfaltos, így a technika minden szempontból készen áll a következő feladatra.

Teher nélkül

A magyar bajnokság élmezőnye szoros, a bajnoki címre és a dobogóra esélyes párosok egytől-egyig ott lesznek Győrben. Bodolaiék tehát kemény mezőnyben, de igazából tét nélkül versenyezhetnek, ami akár jól is elsülhet.

- Egy jó erőpróba lesz, ismét elhelyezhetjük magunkat a legjobbak között - erősítette meg Bodolai László. - Eddig a szerencse sem állt mellettünk, ezért jó lenne, ha végre pozitív kicsengése lenne egy versenyünknek. Bízom benne, hogy a TOP5 környékén ott leszünk, és hosszú idő után végre újra teljes hétvégénk lesz. A csapat egy része Horvátországban, a Kumrovec Rallyn dolgozik majd Hadik Andrással, de vasárnapra mindenki megérkezik hozzánk. Remélem, pozitív kicsengéssel zárul számunkra ez a futam.

A WHB Győr Rally programja

Szeptember 8., péntek

19.10 Rajtceremónia

Szeptember 9., szombat

Gyorsasági szakaszok

GY1, 8:43 - Csesznek/1

GY2, 9:16 - Olaszfalu - Tés/1

GY3, 9:59 - Tímárpuszta - Nagyveleg/1

GY4, 13:27 - Csesznek/1

GY5, 14:00 - Olaszfalu - Tés/1

GY6, 14:43 - Tímárpuszta - Nagyveleg/1

Szeptember 10., vasárnap

Gyorsasági szakaszok

GY7, 9:33 - Tényő-Ravazd/1

GY8, 10:16 - Rábaring kör/1

GY9, 11:14 - Győr belváros

GY10, 13:47 - Tényő - Ravazd/2

GY11, 14:30 - Rábaring kör/2 (power stage)

15:10, Célceremónia

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!