Rali

2023.09.06. 12:23

Harcban a Mitropa bajnoki címért

Fontos verseny vár Horvátországban Hadik Andrásra és Kertész Krisztiánra.

Hadikék Toszkána után Horvátországban versenyeznek.

Fotó:  ME

Lassan a hajrájához közeledik a nemzetközi Mitropa Kupa. 

A Közép-európai sorozatban pedig ezzel együtt fontos szakaszhoz érkezik Hadik András és Kertész Krisztián. Az eddig lezajlott öt versenyhétvége után ugyanis a miskolci kettős az abszolút pontverseny második helyén áll. A különbségek elenyészőek, tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy Hadikék harcban vannak a bajnoki címért. A jó pozíció megtartásához azonban egy újabb remeklésre lesz szükség. Emlékezhetünk, hogy legutóbb a toszkán-futamon győzni tudott a korábbi négyszeres magyar bajnok, ami azt mutatja, hogy a külföldi mezőnyben is abszolút versenyképesek.

Nem hezitáltak

– Teljes mértékben megtalálunk a számításunkat a Mitropa Kupában – jelentette ki Hadik András. – Indultunk a magyar bajnokságban is, de itthon közel sem jött ki úgy a lépés. Többször műszaki hibánk volt, ezért amikor Győr és a Kumrovec Rally között dönteni kellett, nem hezitáltunk sokáig. Egyértelmű volt, hogy Horvátországba megyünk, ahol egyébként is nagyon szeretünk versenyezni. Természetesen azt is néztük, hogy a pontversenyben kedvezően állunk, így ez a sorozat még tartogathat számunkra izgalmakat. Új közegben autózhatunk, új riválisokat kaptunk, ami nekünk is segített a megújulásban. Örülök, hogy belevágunk a Mitropába, és természetesen bízom benne, hogy a hajrá is jól sikerül.

A Kumrovec Rally nem teljesen ismeretlen a Hadikék számára, hiszen három évvel ezelőtt már részt vettek ezen a rendezvényen. Akkor azonban az év első szakaszában volt, most pedig ősszel kell a környéken bizonyítani. A körülmények ugyan változhatnak, a pályák jellege azonban nem. Azt kapják majd a versenyzők, ami Horvátországban megszokott.

Kanyarból kanyarba

– Ezek a szakaszok a navigátortól is megkövetelik a kemény munkát. A pálya felírásakor sokat kell jegyzetelni, a verseny alatt pedig beszélni – avatott be a részletekbe Hadik András. – Keskeny utak, csúszós aszfalt és egymást érő kanyarok várnak  ránk, egyenesben szinte alig kell menni. A nyitó szakasz előtt lesz egy shakedown, ahol igyekszünk a körülményekhez alakítva a legjobb beállítást megtalálni. Tudjuk a feladatunkat, bízom benne, hogy a toszkán-viadalhoz hasonlóan sikerül eredményesen szerepelni.

Ez a verseny nyár közepén volt Olaszországban, azóta viszont a Hadik, Kertész kettős pihentette az R5-ös Ford Fiestát. Most viszont gyorsan vissza kell rázódni, mert a pontverseny szoros, a szlovén, német és magyar riválisok pedig biztos, hogy azonnal rápattannak a gázra. A Kumrovec Rally egyébként rendkívül népszerű, hiszen több mint nyolcvan páros küzd majd a helyezésekért.

11 gyorsasági

– Az elején nyilván fel kell mérni a helyzetet és az erőviszonyokat, erre tökéletes, hogy pénteken a shakedown után lesz két gyorsasági. A futam érdemi része viszont szombaton vár ránk, amikor kilenc mért szakaszt teljesítünk – tette hozzá Hadik András. – Változatos program vár ránk, hiszen rövid és hosszú szakaszok is váltogatják egymást. Kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek, bízom benne, hogy a hétvége során sikerül tovább erősíteni a helyünket a bajnokság élmezőnyében.

A Mitropa Cup állása öt futam után

1.    Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 evo) 186 pont

2.    Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII)  178

3.    Roncel Simon, Kavcic David (szlovénok, Peugeot 208 Rally4) 178

4.    Skulj Mark, Sumer Pia (szlovénok, Opel Corsa Rally4) 168

5.    Von Thurn Und Taxis Albert, Hain Jara (német, Skoda Fabia RS Rally2) 166

6.    Garner Herman sen, Thannhauser Karin (németek, Mitsubishi Lancer EVO X R4) 163

7.    László Zoltán, Balázs Zsolt (Skoda Fabia Rally2 evo) 125

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!