Szabadidősport

2023.09.05. 12:23

A Miskolci Barátság Maraton előversenye lesz

Vasárnapig lehet nevezni a jubileumi Disznókő Tokaj Futókörre.

Fotó: Horompoli Tamas

A 10. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalt szeptember 23-án, vasárnap rendezik a világörökség részét képező borvidéken. Újdonság, hogy a verseny keretében találnak gazdára az idei hegyi váltófutó országos bajnokság érmei is.

Különlegességek

A verseny egyedülálló környezetben, az eseménynek otthont adó mezőzombori Disznókő Szőlőbirtokon és néhány Tokaj-hegyaljai dűlőben zajlik majd. A rendezője a miskolci Marathon Club Egyesület, társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, kiemelt technikai partnere pedig a Biennale Nonprofit Kft. Az október 22-i, Miskolci Barátság Maraton nemzetközi utcai futófesztivál hivatalos előversenyének különlegessége az erdei utakon át vezető, 150 és 300 méter szintemelkedésű, igazi hegyaljai körpályákon, 4,9 km és 10 km távokon, a szőlők között vezető útvonal, amelyet szüreti hangulatban teljesíthetnek a résztvevők. Ami a választható távokat illeti: félmaraton (19,6 km), kismaraton (9,8 km), minimaraton (4,9 km) és félmaraton váltó vár a nyílt verseny résztvevőire. Az újdonságot jelentő hegyi váltófutó magyar bajnokságon három kategóriában (U16, U18, abszolút) mérik össze tudásukat a 4-es női és férfi csapatok, melynek tagjai körönként váltják egymást a versenyközpontban. 

További részletek a MartonClub weboldalán itt. Nevezés szeptember 10-én, vasárnap éjfélig. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!