Labdarúgás

2023.09.10. 09:57

A Mezőkövesdnek van igaza, így igazolhat

A FIFA hatályon kívül helyezte az NB I-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC-vel szemben kiszabott korábbi határozatát

Ismeretes, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség eltiltotta a matyóföldieket az átigazolásoktól a nyári transzferablak végén – írta az NSO. Még augusztus végén írtunk arról, hogy a Mezőkövesdnek az MLSZ és a FIFA nem engedélyezte új játékosok regisztrálását, mert 2020 nyarán a csapat egykori játékosa, Matija Katanec egyoldalúan és a klub álláspontja szerint jogellenesen mondta fel a munkaszerződését, majd kártérítési igénnyel fordult a FIFA-hoz.

Hátrányos helyzetbe került

„A FIFA sajnálatos és jogsértő módon, feltételezhetően informatikai hibából eredően a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, 2023. augusztus 17. napján közölte a klubunkkal – tudatta az MZSFC. – Ennek megfelelően a 2023. június 9-én meghozott határozatot jogszabálysértő módon nem közölték klubunkkal sem e-mailben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felületen, így a jogorvoslati lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t.” Az MZSFC a FIFA-határozatok felülvizsgálatára jogosult svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, mind a Matija Katanec ügyben született alaphatározat, mind az abból következően megállapított eltiltás hatályon kívül helyezése és megszüntetése érdekében. A klub pedig közösségi oldalán arról számolt be, hogy a FIFA hatályon kívül helyezte a Mezőkövesddel szemben korábban hozott határozatát. „Megállapítást nyert, hogy az új játékosok regisztrálására vonatkozó szankciók nem alkalmazhatók. Az eljárást megszüntették és az ügyet lezárták. Klubunk rendkívül hátrányos helyzetbe került a jogellenes eltiltó határozat következményeként, mivel az átigazolási időszakban nem volt lehetőségünk új játékosokat szerződtetni, az átigazolási terveinket nem tudtuk realizálni” – jegyezte meg közleményében a Mezőkövesd, amely szeptember 6-ig, a nyári átigazolási időszak zárásáig igazolhatott volna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!