Helyi sport

2023.07.16. 15:05

Csapatban vb bronzérmes, egyéniben hetedik lett

Egyiptomban, a korosztályos világbajnokságon versenyezett a miskolci Swimming PC sportolója.

Az öttusa új száma, az akadálypálya is szerepelt a programban, ebben a 13. lett Haraszin Linda (jobbra) az U17-es vb-n

Fotó: UIPM

Haraszin Linda, a miskolci Swimming PC sportolója csapatban bronzérmet szerzett, egyéniben pedig a hetedik helyen végzett az egyiptomi Alexandriában megrendezett U17-es öttusa világbajnokságon, szombaton.

A miskolci klub versenyzője 45 fős mezőny selejtezőjében, a B-csoportban szerepelt, és innen, a 22 versenyző közül, honfitársával, Králl Dórával holtversenyben elsőként jutott be a 36 fős szombati fináléba. A döntőben a vívás során 17 győzelmet szerezve a 17. legjobb eredményt érte le Haraszin Linda, aki az akadálypályát a 13. legjobb idővel zárta, az úszásban viszont csak a 27. lett, és hiába teljesítette a kombinált számot, a futás-lövészet a 3. legjobb idővel, ez az összetettben a 7. helyre volt jó.

Mivel a többi magyar közül Rajncsák Diána egyéniben a 6., Králl Dóra pedig a 11. helyen végzett, ennek köszönhetően a csapatversenyben Magyarország a 3., vagyis bronzérmes helyen zárt. Érdekesség, hogy a múlt hónap elején a Litvániában megrendezett Európa-bajnokságon – melyen Haraszin Linda egyéniben ezüstérmes lett – az ott első helyen végzett magyar sportoló, Herbák Emma a világbajnokságon csak a 20. helyen végzett. A vb további érdekessége volt, hogy az U17-es korosztály aranyérmét egy hazai környezetben versenyzett sportoló, a mindössze 12 éves (!), egyiptomi Farida Khalil szerezte meg. 

Haraszin Linda ezzel megismételte tavalyi vb szereplését, ugyanis egy éve is 7. lett egyéniben (csapatban akkor ezüstérmet szerzett). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!