Labdarúgás

2023.07.18. 20:02

Aboubakar is betalált a kövesdiek kapujába

A török sztárcsapat, a Besiktas ellen zárta mini edzőtáborozását a vámegyei élvonalbeli csapat

A Besiktas kemény dió volt a Kövesdnek (fehérben)

Fotó: Szabó Miklós

A múlt héten pénteken kezdődött Nyugat-dunántúli, ausztriai kiruccanásának, mini edzőtoborozásnak harmadik, egyben utolsó felkészülési meccsét játszotta kedden este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata. A sárga-kékek ellenfele az ausztriai Grödig városában az a török sztárcsapat, a Besiktas JK volt, amelynek a szakmai munkáját Senol Günes irányítja. A török tréner eddig két etapban volt hazája válogatottjának szövetségi kapitánya, és az első idején, 2002-ben eddigi legnagyobb sikerét ért el a nemzeti csapatuk, a világbajnoki bronzérem megszerzésével. 

Legutóbbi török bajnokság bronzérmese – és mint ilyen, az Európa Konferencia-liga indulója – ezekben a napokban Németországban, a bajor tartományban található Grassau városában edzőtáborozik, és onnan ugrott át erre a meccsre. 

A 16-szoros örök bajnok Besiktasban pályára lépett és gólt is szerzett a 31 éves kameruni válogatott csatár, Vincent Aboubakar, aki 2017-ben Afrika-kupa győztes volt, a Portóval kétszer portugál-, a Besiktasszal pedig kétszer török bajnoki címet szerzett.

A Mezőkövesd Zsóry FC keretében helyet kapott Fiáth Bence, a 19 éves középpályás, aki az olasz Parma utánpótláscsapataiban szerepel három éve. A fiatal futballista próbajátékra érkezett az MZSFC-hez. 

A dél-borsodi együttes szerdán indul haza, és ezen a héten még egy felkészülési meccset játszik. A kövesdiek vasárnap, csak a Nyíregyháza SFC NB II-es gárdája ellen lépnek pályára 2x60 perces meccsen, 19.30-tól (ez lesz az utolsó találkozójuk, a július 31-i, Debreceni VSC elleni idegenbeli bajnoki nyitányig), ugyanis a KolorCity Kazincbarcika SC ellen tervezett edzőmeccset lemondták.

Labdarúgás: felkészülési mérkőzés

Besiktas JK (török) – Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (3-0) 
Grödig, 600 néző. V.: Jager (osztrák).
Besiktas JK: Günok (Baytekin, 71.) – Rosier (O. Bulut, 60.), Colley (Uzunhan, 58.), Uysal (Montero, 71.), Masuaku (Meras, 71.) – Tiknaz, Fernandes (Kesgin, 60.), Ucan (E. Bulut, 58.) – Ghezzal (Yilmaz, 61.), Aboubakar (Kilicsoy, 58.), Muleka (Hasic, 81.). Vezetőedző: Senol Günes. 
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai K. (Kojnok, 67.), Lukic (Zahary, 67.), Pillár (Beriashvili, 67.), Filip (Prudnikov, 67.) – Lehoczky (Nahornij, 67.), Brtan (Hudák, 67.), Vajda S. (Illés B., 46.) – David Babunski, Drazic (Ugrai, 67.), Molnár G. (Cseke, 67.). Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Gólszerző: Aboubakar (16.), Muleka (19., 27.), Kilicsoy (62.). 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!