Helyi sport

2023.06.17. 07:00

Eldőlt, hogy hol folytatja Cseke

Tizenéves fiatal megszerzését tervezi a diósgyőri labdarúgócsapat.

Cseke Benjámin sorsa eldőlt

Fotó: Vajda János

Mint arról korábban már beszámoltunk, valószínűleg műteni kell Jurek Gábort, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának fiatal tehetségét, aki a támadójátékosok közül a leghatékonyabb volt a 2022/23-as évadban, ugyanis a pályán töltött és a szerzett gólok aranyában a legjobbnak bizonyult (1133 perc/10 gól). A fiatal szabály, illetve az ezért járó szövetségi prémium miatt, hogy tartani lehessen azt, hogy egy U20-as labdarúgó folyamatosan a pályán legyen, tizenéves labdarúgó leigazolását fontolgatják Diósgyőrben, hogy amíg Jurek nem bevethető, Bényei mellett legyen más alternatíva is. Az egyik kiszemelt a Szombathelyi Haladás labdarúgója, a 19 éves román, magyar kettős állampolgárságú, Nagyváradon született Simut Márió, a magyar U21-es válogatott játékosa, aki a most véget ért évadban 28 NB II-es meccsen lépett pályára. 

A születési dátuma alapján szóba jöhetne még Vajda Botond is, aki a DVTK labdarúgója. A 19 esztendős, tavasszal kölcsönben, a Tiszakécske LC NB II-es gárdájánál szerepelt, a Felvidékről származó fiatal a hírek szerint nem tér vissza. Egy másik élvonalbeli piros-fehér együttesnél, a Debreceni VSC-nél folytathatja pályafutását.

Diósgyőr és Mezőkövesd között

Honlapunk információi szerint eldőlt, hogy Cseke Benjámin nem marad Diósgyőrben. A középpályás kölcsönjátékosként szerepelt a piros-fehéreknél a most véget ért évadban. A Mezőkövesd Zsóry FC játékosának kivásárlására lett volna lehetősége a DVTK-nak, a múlt hónap végéig, ám nem éltek ezzel a lehetőséggel, a szerződésben szereplő kivásárlási összeg kifizetésével. Úgy tudjuk, a DVTK függetlenül szerette volna megtartani a 28 éves labdarúgót, és valamennyit fizetni is hajlandó lett volna a kövesdieknek, de a felek végül nem jutottak egyezségre, így Cseke visszatér a dél-borsodiakhoz, és hétfőn ott vesz részt orvosi vizsgálaton, kedden pedig a sárga-kékekkel kezdi meg a felkészülést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!