Labdarúgás - DVTK

2023.06.16. 16:42

Bejelentette a DVTK az újabb kapust, és egy régi távozását és egy belső védő érkezését - FRISSÍTVE

A 22 éves Artem Odyntsov Kisvárdáról érkezett Diósgyőrbe, a családjával együtt.

Bozhidar Chorbadzhiyski is a DVTK játékosa lett

Fotó: NurPhoto via AFP

Két nap alatt két kapus szerződtetését jelentette be a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. Egy napja azt, hogy a 22 éves horvát Karlo Santic egy évre kölcsönbe érkezik a Hajduk Split együttesétől, ma pedig azt, hogy a Kisvárda MG együtteséből a 22 esztendős ukrán Artem Odyntsov is Diósgyőrben folytatja pályafutását.

A Szabolcsból érkező hálóőr a feleségével és 4 hónapos fiával költözik Miskolcra, azok után, hogy öt évet töltött el a várdai klubnál, ahol összesen 10 NB I-es meccsen lépett pályára. Artem Odyntsov szerződése a DVTK-val a jövő hónap elején lép életbe, de – a Kisvárda MG engedélyével – a felkészülést hétfőn Diósgyőrben kezdi a kapus. 

Érdekesség, hogy egy órán keresztül öt fős volt a piros-fehérek kapus állománya, a szerb Danilovicot, illetve a két magyar fiatalt, Senkót és Bánhegyit is ideszámítva, ám kora délután a DVTK közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy Senkó Zsombor távozik.

 Az idén januárban érkezett 21 éves cerberus mindössze 4 alkalommal kapott bizonyítási lehetőséget a piros-fehéreknél, a kevés meccsszám miatt pedig lehetősége volt felbontania a szerződését, és élt is ezzel a jogával. A kapus nem sokáig volt csapat nélkül, pár perccel később az NB I-es Zalaegerszegi TE FC bejelentette, hogy 2+1 éves szerződést kötöttek Senkóval. 

A diósgyőriek pénteken azt is közölték, hogy bolgár válogatott belső védőt igazoltak, a 27 éves Bozhidar Chorbadzhiyski személyében. A 195 centi magas labdarúgó a lengyel élvonalbeli Widzew Lódz együttesétől érkezik, előtte a szintén lengyel Stal Mielec, még az előtt a román FCSB gárdájában szerepelt, miután nevelő klubjától, a CSZKA Szófiától távozott. A bolgár válogatottban 2016 őszén játszott először, összesen 11 alkalommal volt a nemzeti csapat tagja, legutóbb egy éve a Nemzetek Ligája sorozatban jutott szóhoz, a Grúzia elleni 0-0 alkalmával. A bolgár és román kupagyőztes Bozhidar Chorbadzhiyski, aki hétfőn Diósgyőrben kezdi meg a felkészülést, az előző évadban keveset játszott, mindössze 11 lengyel bajnokin kapott bizalmat, és ezek közül csak három találkozón volt végig fent a pályán.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!