Labdarúgás

2023.06.19. 07:42

DVTK: elmarad a sajtáj, titkosították az első edzést, újabb légiósokat jelenthetnek be

Tovább mozoghat, változhat a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának kerete.

A korábban a Mezőkövesd Zsóry FC-ben is szerepelt Marin Jurina (elől) a DVTK játékosa lehet

Fotó: Kovács Péter

A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata a mai napon megkezdi a felkészülést a labdarúgó NB I 2023/24-es idényére.

A piros-fehérek ma délelőtti, első közös edzése előtt – a csütörtöki értesítés szerint – sajtótájékoztatót tartott volna a klub, Bajúsz Endre, a DVTK szakmai vezetője, Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője és Holdampf Gergő, a DVTK csapatkapitánya részvételével, ám ezt az eseményt vasárnap lemondták. A klubtól kapott üzenetben azt írták, hogy egy későbbi időpontban tartják meg a sajtó eseményt.

Ugyanezen levélből egy újabb mérföldkőről kaptak tájékoztatást a média szereplői, olyanról, amire ember emlékezet óta, de az elmúlt 25 évben biztosan nem volt példa, nevezetesen, hogy az első ,,edzés sem sajtó nyilvános”. Az okát, okait nem közölték, lehet találgatni, hogy miért titkosították az első tréninget.

Elviekben ma újabb igazolásokat jelenthetnek be a Diósgyőrnél, a bosnyák, horvát Marin Jurina, a 29 éves, a szaúd-arábiai Al-Faisaly FC-nél futballozott támadó érkeztét, esetleg a nigériai Eze Vincent Okeuhie, a 30 esztendős jelenleg klub nélküli – legutóbb a fehérorosz Soligorskban szerepelt – jobb szélső jöttét. És az sem zárható ki, hogy spanyol és német labdarúgó szerződtetése is napvilágot lát, hamarosan.

7, 6, 5

Üres helyek vannak a DVTK keretében, ugyanis eddig öt távozót jelentett be a klub és három érkezőt. Persze a keret még mozgásban van, mindössze hét olyan játékos van a 23 fős helyből, – Lukács D., Lőrinczy, Holdampf, Jurek, Obounet, Medgyes, Gera – akinek a távozása meglepő lenne. Egy másik kategóriába sorolható a Szatmári, Bárdos, Danilovic, Farkas D., Bokros, Csirmaz hatosfogat, akik aktív részesei voltak a bajnoki címnek, de a most formáló NB I-es csapat alapembereivé kevesen válhatnak belőlük. És van öt olyan labdarúgó, – Koman, Bertus, Bánhegyi, Radics, Viczián – akik jellemzően azért, mert játszani szeretnének, nagy eséllyel új klubban szerepelhetnek a 2023/24-es évadban.

A DVTK keretéről

Távozott
Eppel Márton (?)
Könyves Norbert (?)
Szűcs Kornél (Kecskeméti TE?)
Senkó Zsombor (Zalaegerszegi TE FC)
Cseke Benjámin (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsönből vissza)

Érkezett
Karlo Sentic (horvát, Hajduk Split)
Artem Odintsov (ukrán, Kisvárda MG)
Bozhidar Chorbadzhiyski (bolgár, Widzew Lódz)

Érkezhet
Marin Jurina (bosnyák, horvát, Al-Faisaly FC) 
Eze Vincent Okeuhie (nigériai, klub nélkül, előtte: Soligorsk)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!