Helyi sport

2023.06.26. 15:00

A vívást repesztéssel kompenzálta

Guzi Blanka az elődöntőre készülhet az olimpiai kvótáért zajló öttusa Európa-bajnokságon.

Guzi Blanka nagyot futott a selejtezőben

Fotó: Árvai Károly

Az Európa Játékok keretében vasárnap megkezdődött a lengyelországi Krakkóban az idei öttusa Európa-bajnokság, amelynek kiemelt jelentőségét az adja, hogy az itt elért helyezések alapján mindként nemnél nyolc-nyolc sportoló olimpiai indulási jogot szerez. Nem feltétlenül az első nyolc helyen végzők, ugyanis egy országból csak egy versenyző juthat kvótához, vagyis, ha egy nemzetből ketten, vagy többen is az első nyolcban végeznek, akkor csak az ország legjobbja szerez részvételi jogot a párizsi ötkarikás játékokra, és ez esetben a 8. hely után végzett sportoló eredménye is érhet olimpiát.

Az öttusa Eb a női selejtezőkkel kezdődött, az 59 fős mezőny két csoportban küzdött a továbbjutást jelentő első 18 helyekért. Az A-csoportba sorolt két magyar közül Barta Luca a 18., még éppen továbbjutást jelentő helyen zárt, Réti Kamilla viszont a 19. lett, és pont lemaradt a továbblépésről, számára befejeződött a kontinensbajnokság. 

A másik két magyar, Gulyás Michelle és Guzi Blanka a B-csoport 30 fős mezőnyében versenyzett., amelynek során úszással kezdték a napot. A tavaly világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes Gulyás Michelle az első számban a legjobb időt produkálta, míg a miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka a 6. volt a medencében. A vívásban is a fővárosi sportoló szerepelt jobban, 18 győzelemmel és 11 vereséggel a 7. helyen zárt, míg a megyebeli sportolónk 10 sikerrel és 19 elvesztett asszóval csak a 25. volt. Utóbbi a kombinált számot, a futás-lövészetet emiatt csak a 25. helyről kezdhette, ám innen, a legjobb időt repesztve, a 11. helyre nyargalt előre, amivel bejutott a keddi elődöntőbe. Gulyásnak nem kellett széthajtani magát, a zárás előtt a 3. helyről indulhatott, és kényelmes tempóban végül a 7. helyen célba érve jutott tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!