Velenje Rally

2023.05.26. 10:29

Izgalmas hétvégében bíznak

ME

Fotó: giusyConcina

Miközben a hazai ralisok egy jelentős része az idei Salgó Rallyn Nógrádban és a Mátrában teszi meg a gyorsasági kilométereket, addig vannak olyan párosok, akik külföldön próbálnak szerencsét.

A miskolci Juhász Csaba és navigátora Juhász Zsolt Szlovéniába utazik, ahol a Velenje Rallyn vesz részt.

A kettős ezúttal is az EVO X-es Mitsubishi Lancerrel vág neki a viadalnak.

Fotó: giusyConcina

Pénteken a szokásos shakedown-nal kezdtek. A kézifék ismét a barátod lesz?

Szerintem igen - jelentette ki a futam előtt a miskolci ralis, Juhász Csaba. - Ez a belvárosi szakasz tesztelésre nem alkalmas, de arra jó, hogy egy kicsit visszaszokjunk az autóhoz és a nézőket szórakoztassuk.

Szombatra igazi Velenje ralis pályák várnak rátok. A Ravne-Zavodnje szakaszt háromszor kell teljesítenetek, ami nem kis teljesítmény lesz, hiszen nem kevesebb, mint 15 kilométer a pálya hosszúság. Egy jó itiner fél győzelem?

Igen, ez abszolút igaz. Ez egy jó szakasz, rengeteg kanyarral. Ha esik az eső, akkor még nagyobb kihívás lesz teljesíteni ezt a gyorsaságit. Sokat számít a pályaismeret és egy jó itiner.

Összesen 106 versenykilométert szabtak rátok a rendezők. Nem bánnád, ha esne az eső?

Mindig örülünk, ha esik. Szeretünk vizes körülmények között versenyezni, de ez nem kívánságműsor. Amennyire hinni lehet az időjárás jósoknak, sokkal inkább száraz időjárásra kell készülni. Ha viszont nem így lesz, akkor errefelé nem pár cseppet, hanem komoly mennyiséget jelent, ami igazi kihívás. Remélem izgalmas verseny lesz.

Végezetül, mint régen idejáró pilóta és navigátor hová helyezitek el magatokat a mezőnyben?

Ha a Mitropa Kupát nézzük, akkor mindenképpen a dobogón szeretnénk végezni, abszolútban pedig minél előrébb. Természetesen nem is lehet más a célunk.

Fotó: giusyConcina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!