Olimpia

2023.05.21. 10:10

Az ügyvéd-elnök ,,brácsás" az olimpiai testületnél

A miskolci polgármester és a vármegyei sportvezetők is jeleskedtek a MOB-közgyűlésén.

Dr. Mészáros János miskolci ügyvéd az egyik legtekintélyesebb hazai sportvezető

Fotó: MOB/Szalmás Péter

A honi ötkarikás mozgalom visszatért a Hotel Héliába, ahol korábban évekig tanácskoztak, majd elhagyták a Duna-parti szállodát.

Gyuzsó a prímás  

A Magyar Olimpiai Bizottság tagjai mindig büszkék voltak arra, hogy a szervezethez tartoznak, segítik a testület munkáját, szolgálatukat pártokon felett álló „ügyként” kezelik. Erről a múlt szombaton is meggyőződtünk: Veres Pál, Miskolc első embere olyan kedélyesen beszélgetett Schmitt Pállal, a NOB tiszteletbeli tagjával, a Nemzet Sportolójával, mintha hajdanán együtt vívtak volna, Sántha Gergely, a DVTK klubelnöke széles mosollyal nyugtázta Nyíri Zoltánnak, a Ferencvárosi TC ügyvezető alelnökének szavait, mely szerint hamarosan találkoznak az egymás elleni NB I-es focimeccsen. Dr. Baji Balázs, a MOB sportolói bizottsága elnökeként hozta szóba munkatársát, Kékesi Márton alpesi sízőt, a diósgyőriek kétszeres téli olimpikonját, aki a pekingi játékok megnyitóján a zászlónkat vitte és ha minden jól megy, akkor a 2026-os XXV. viadalon harmadszor lehet szereplő Milánóban és Cortina d’Ampezzóban.

A közgyűlést Gyulay Zsolt, a MOB elnöke vezette: Szöul kétszeres aranyérmesét sokan olimpiai prímásnak nevezik és ha elfogadjuk azt, hogy a népszerű Gyuzsó a honi ötkarikás grémium első hegedűse, akkor dr. Mészáros János miskolci ügyvédet nyugodtan hívhatjuk brácsásnak. A Magyar Karate Szövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke négyszer is szót kapott, lévén vezetőként jegyzi a MOB jogi bizottságát.  

– Apró módosítást hajtottunk végre az alapszabályon, így mostantól kezdve nem csupán a NOB magyar tagja, vagy tagjai, hanem a tiszteletbeli tag is bekerül az elnökségbe – mondta a „mellesleg” 8. dan övfokozattal rendelkező karatemester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!