Rali

2023.04.08. 14:14

Nem akarták a gumikat elpusztítani

Nem volt műszaki gondoktól mentes a fehérvári hétvégéje Juhász Csabának és Gondos Péternek.

ME

Nem volt műszaki gondoktól mentes a fehérvári hétvégéje Juhász Csabának és Gondos Péternek.

Székesfehérváron megkezdődött az idei magyar ralibajnokság. A murvás futamon a benevezett párosoknak két nap alatt összesen tíz gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni. A miskolci Juhász Csaba navigátorával, Gondos Péterrel az oldalán kalandos versenyt futott, de végül minden jól alakult, még az eddig megszerzett serlegek számát is gyarapítani tudták.

 

– Az első napon nem volt komoly műszaki problémánk – tekintett vissza az eseményre Juhász Csaba. - Eleinte én nem találtam a ritmust, később aztán belejöttünk a versenyzésbe. Remek volt az összhang, és a kislőtéri gyorsaságik jól sikerültek. A második Kislőtéren volt egy túlcsúszásunk, veszítettünk egy kis időt, de nem volt vészes, összességben elégedettel lehettünk a teljesítményünket. A program zárásaként maradt a belvárosi prológ Fehérváron, amit aszfalton teljesítettünk. Igyekeztünk a nézőknek autózni, de nem akartuk teljesen elpusztítani azt a négy gumit, ami a kocsin volt. Éppen ezért egy kicsit óvatos voltam, úgy gondoltam, hogy még jól jöhet pótkeréknek az a négy gumi a verseny végén.

Jöttek a nehézségek

A 2023-as Székesfehérvár Rally záró napja azonban már közel sem volt ennyire zökkenőmentes Juhász Csabának és Gondos Péternek. A technika ördöge ezúttal is közbeszólt, ezért már azt komoly eredménynek tartották, hogy végül sikerült célba érni.

– Sajnos az első gyorsaságin már éreztem, hogy nincs turbónyomás – árulta el a miskolci ralis. - Nagyon gyenge lett az autó és ez a verseny végéig így is maradt. Azon viccelődtünk Petivel, hogy ennél a tempónál van időm megjegyezni a pályákat. Nagyon lassan gyorsult ki a kanyarokból az autó, az egyetlen cél a célba érés volt. Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, remek volt  a hangulat. Megvolt köztünk az összhang, Peti is jól navigált. Sajnáltuk, hogy véget ért a futam, mert még mentünk volna.

Juhász Csaba és Gondos Péter végül a Pirelli3 kategóriában a dobogó harmadik fokán zárta a szezonnyitót, az ORC mezőnyében pedig a pódiumos eredményt jelentő ötödikként fejezték be a murvás futamot. A kettős számára sok idő nincs a pihenésre, hiszen április közepén rajthoz állnak a Mitropa Kupa újabb veresenyhétvégéjén az osztrák Lavantall Rallyn. Remélhetőleg addigra a Mitsubishin sikerül rendbe hozni a turbónyomást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!