Labdarúgó NB II

2023.04.16. 19:20

Hazai emeléssel vendég pontatlanság

Idegenben szerepelt vasárnap a KolorCity Kazincbarcikai SC gárdája.

ÉM

Képen: Ádám Ferenc József #7

Fotó: Ádám János

A labdarúgó NB II 32. fordulójában a hét végén Tiszakécskei LCKolorCity Kazincbarcikai SC meccset rendeztek a Tisza-parti település sporpályáján. A vendég észak-borsodiaknál összesen egy változás volt a kezdőcsapatot illetően az előző, szerdai, Soroksár elleni hazai meccshez képest: a sérülés után rendbe jövő 2004-es Kovács B. újra lehetőséget kapott Csábi Józseftől, így aztán a hétközi összecsapáson tizenegybe jelölt Ádám F. a kispadon kezdte csak a kécskei mérkőzést.

Lippai fejese volt az első említésre méltó momentum, majd Vachtler megpattanó kísérlete jött a házigazda oldaláról. A meccs első húsz percében mindkét csapat óvatosabban futballozott, ügyelt a védekezésére, hiszen egy vereség sem itt, sem ott nem jött volna jól. A Barcikából Bacsa, a Tiszakécskéből Zamostny mutatta magát, utóbbi akciójának volt ,,kifutása", de Megyerinek nem volt nehéz dolga. Mielőtt a 30. percbe fordult volna az óra Szemere és Csatári játszott össze, előbbi lőtt, jobbról, Halasi hárított. A 36. percben Szekér Á. lövése magasan elszállt Megyeri kapuja fölött, még a hazaiak kaptak két sárga lapot, ám egyéb már nem történt az első játékrészben.

Winkler szerezte meg

A második felvonásra nem ugyanolyan felállásban érkeztek az együttesek, mint amilyenben az első végén az öltözőbe vonultak, mert a kék-sárgáknál történt egy változtatás. A vendéglátónál Zamostny pörgetett az 56. percben, de a 7 méterről jövő kísérletnél Megyeri I. G. a helyén volt. A 66. percben Vachtler végezhetett el szabadrúgást kedvező pozícióból, Megyeri ismét tudta a feladatát. Mint utólag kiderült, a 72. percben dőlt el a 3 pont sorsa: Winkler egy előre ívelés után megszerezte a labdát a védők szorításában, majd kapura tört és átemelte a labdát Megyerin, 1-0. A hátralévő időben a vendégek nem tudtak újítani, a Kécske biztosan őrizte meg kapuját, így aztán zsinórban harmadik találkozóján maradt ,,pontatlan" a KC-KBSC. még hat mérkőzés van a bajnoki szezonból, öt pontra van az osztályozós hely, tehát pár egységre még szüksége lenne Csábi József együttesének ahhoz, hogy ne kelljen izgulni a hajrában.

Tiszakécskei LC – KolorCity Kazincbarcikai SC 1-0 (0-0)

Tiszakécske, 300 néző. V.: Nazsa (Tőkés, Baghy).

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Kiprich, Csáki, Vajda B. – Vachtler (Kiss N., 79.), Erdei C. (Pongrácz, 85.), Szekér Á., Farkas A. – Winkler, Zamostny (Horváth Z., 64.). Vezetőedző: Klausz László.

KBSC: Megyeri I. G. – Szemere, Szekszárdi M., Ur (Takács, 78.), Lippai, Süttő – Csatári, Heil (Hleba, 58.), Kovács B. (Ádám F., 58.) – Bacsa (Kurdics, 46.), Pálinkás. Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerző: Winkler (72.).

Sárga lap: Csáki (38.), Szekér Á. (43.), Vachtler (75.), Erdei (83.), Winkler (92.), ill. Süttő (20.), Szekszárdi M. (46.), Ur (65.).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!