Öttusa

2023.02.16. 08:53

Haraszin Linda továbbjutott, de nem folytatja

A miskolci klub mindkét sportolója magabiztosan jutott tovább a magyar bajnokság selejtezőjéből.

Guzi Blanka

Fotó: Buza Virag

Megkezdődött szerdán az idei öttusa szezon, Budapesten a Peridot kupán, a felnőtt nyílt magyar bajnokságon, a női selejtezőben összesen 46 sportoló állt rajthoz. Köztük volt a miskolci Swimming PC két versenyzője, a felnőtt válogatott kerettag, a világranglista 17. helyén álló, 23 esztendős Guzi Blanka, és a 15 éves Haraszin Linda, aki a tavalyi U17-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

A 36 közé jutást mindkét öttusázó teljesítette. Guzi Blanka a nem túl jó vívása (9 győzelem, 13 vereség) és erős úszása (2:17,03 perc) után a laser-runt ezúttal is magas szinten hozta (11:58,23 perc), így magabiztosan, a 6. helyen jutott tovább az A-csoportból.

A B jelű selejtezőbe sorolt Haraszin Linda vívása rendben volt, többet nyert, mint veszített (12 győzelem, 10 vereség), a 23 fős csoportban a 10. legjobb volt ebben a számban. Az úszásán (2:31,68 perc) látszott leginkább, hogy még érnie kell a felnőtt mezőnyre, hiszen nála rosszabb időt csak egy sportoló ment. Viszont az erős tusájában, pontosabban a kombinált számban, a futás-lövészetben megmutatta (12:19,74 perc) tehetségét, az 5. legjobb időeredményt produkálta, és ezzel a csoport 11. helyén végezve fejezte be a versenyt, ami továbbjutást ért. Mivel azonban az elődöntőbeli szerepléshez lovas vizsga is szükséges, és az neki nincs, azért, mert az ő korosztályának már lovak nélküli öttusa versenyeket rendeznek, amelynek során ló nélküli akadálypályát kell teljesíteniük, így azok után, hogy beköszönt a felnőttekhez, a verseny további részében már nem vesz részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!