NB II

2022.11.13. 17:30

Keleti rangadó: két gól született a DVTK-Szpari meccen (fotókkal)

Több mint hétezer néző előtt intézte el a listavezető a Nyíregyházát.

BCS

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB II 17. fordulójában, vasárnap délután a listavezető Diósgyőri VTK az ősi riválist, a mezőny második felének elején álló Nyíregyháza SFC-t fogadta.

Az ellenfél, az elmúlt hetek gólerős játéka beindította a piros-fehér drukkereket, a kiemelt érdeklődés pedig az új stadion csúcs nézőszámát hozta másodosztályú bajnokin, mert NB II-es találkozón ennyien még nem voltak a 4,5 éve átadott létesítményben.

A stadionba érkező hazai szurkolók jókedvét fokozta, hogy a DVTK közvetlen üldözői, az MTK és a Pécs döntetlent játszottak egymás ellen, ami azt jelentette, hogy egy újabb diósgyőri győzelem, jelentős lépés lenne az NB I felé vezető úton. A piros-fehér ultrák szokatlanul korán, több mint egy fél órával a kezdés előtt kivonultak a lelátóra, nem csoda, hiszen a hazai szektorba vendégeket vártak. No nem nyíregyháziakat, hanem debreceni ultrákat, akik több tucatnyian érkezetek a közös ellenség, a szabolcsiak ellen segíteni a DVTK labdarúgócsapatát az északi oldalra. A délire, a vendég szektorba pedig a lengyelországi Rzeszów városából futott be támogató alakulat.

A kezdés előtt jó volt körbe nézni a lelátókon, sok mosolygós diósgyőri drukker várta jó hangulatban, hogy csapatuk folytatja a remek sorozatát, és tovább nyújtja addigi hét meccses veretlenségi sorozatát.

A hazaiak kezdőcsapata egy helyen változott a szerdai, az Aqvital FC Csákvár otthonában elért 3-0-s diadal után: Jurek betegsége miatt keretben sem volt, Gera játszott helyette. A Nyíregyháza SFC szakvezetője, eredetileg három helyen változtatott volna legutóbbi kezdőcsapatán: azok közül, akik a pályaválasztóként játszott, HR-Rent Kozármisleny ellen 2-0-ra megnyert meccsen az elejétől élvezték a bizalmat, Nagy S., Pantovic és Csősz csak a kispadra került, Fejér, Márkus és Gresó pedig ezúttal a meccs első sípszavára készülődhetett. Nem sokkal a kezdés előtt Kovács Á. is ugyanebbe a helyzetbe került, ugyanis a bemelegítés során a kezdőbe nevezett Novák megsérült, emiatt az utolsó pillanatban mégsem lett a csapat tagja.

Két hazai gól

Ahogy azt várni lehetett: a meccs első percétől a DVTK lépett fel támadólag, a piros-fehérek átköltöztek a vendégek térfelére, és azon voltak, hogy a szélekre kitett labdákkal széthúzzák a 16-os vonalán védekező fehér mezeseket. Ez a játék a 16. percben hazai gólt hozott, egy pontos diósgyőri akció során Lukács D. jól ugratta ki Bertust, aki a bal oldalra sasszézott ki, majd jól adott középre. Bent Eppel átlépte a labdát, így az eljutott a 11-es pontra érkező Gerához, a támadó pedig a kapus lábai között küldte a ketrecbe a lasztit (1-0). Ettől csak még jobb lett a hazai tábor hangulata, amit Eppel fokozhatott volna tovább, ám a 24. percben a jó kiugratását követően, szorongatott helyzetből a kapusba lőtt. A 38. minutában azonban főszereplő lett, nagy érdemeket szerzett a második hazai találatban (is). Diósgyőri labdaszerzés után Gera, Bertus passz után utóbbi középre ívelt Eppelhez, ő két védő között jól tartotta meg a lasztit, és készítette le a jobbon felfutó Csirmaznak, aki remekül adott középre, az érkező Bényei pedig jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A mintaszerű akcióból elért gól, az első félidőben végig mezőnyfölényben futballozott DVTK-t még magabiztosabbá tette, nem tűnt életszerűnek, hogy a második félidőben fordulat következik be a meccsen.

Nem is jött ilyen. Igaz, a térfélcserét követően a vendégcsapat többet mutatott támadásban, megpróbálta szorossá tenni, a meccset egy góllal, ám nagyon nyitott játékot nem vállaltak fel. A DVTK védekezésben is stabilitást mutatott, néhány veszélyes próbálkozást mindkét fél összehozott, és egy-egy kapufát is. A Nyíregyháza Pantovic révén, míg diósgyőri oldalról Koman találta el a lécet. A piros-fehérek győzelme összességében egy percig sem volt kérdéses, és a vezető gól megszerzése után nem forgott veszélyben. A szép gólokat szerzett diósgyőriek zsinórban nyolcadik meccsükön maradtak veretlenek, és újabb győzelmükkel, listavezetőként, hat pontra távolodtak el a 3., vagyis a nem feljutó helyen álló gárdától.

Diósgyőri VTK – Nyíregyháza SFC 2-0 (2-0)

Diósgyőr, 7340 néző. V.: Pillók (Baghy, Tőkés).

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros (Farkas D., 83.) – Bertus (Koman, 70.), Cseke, Bényei (Illés B., 89.) – Gera (Papp M., 89.), Eppel (Szőke, 70.), Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Nyíregyháza SFC: Fejér – Szokol, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Márkus, Sigér (Csősz, 53.) – Pekár (Pantovic, 70.), Pataki (Artner, 82.), Gresó (Szerető, 70.) – Kovács Á. (Ramos, 82.). Sportigazgató: Huszák Géza.

Sárga lap: Csirmaz (33.), Cseke (44.), ill. Gresó (33.), Sigér (35.), Csősz (72.).

Gólszerző: Gera (16.), Bényei (38.).

Jók: Danilovic, Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bertus, Cseke, Eppel, ill. Gengeliczki, Márkus, Gresó.

Kuznyecov Szergej: – Nagyon örülök annak, hogy sikerült magabiztosan nyerni ezen a meccsen. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy sokan eljöttek, a fő cél az volt, hogy nekik örömet szerezzünk. Tudtuk, hogy ez fontos mérkőzés, és meg vagyok elégedve azzal, hogy így hoztuk le, a meccs után megköszöntem a srácoknak a kemény munkát.

Huszák Géza: – Tudtuk, hogy különleges mérkőzés lesz, a nézőszám is ezt mutatta. Azt is tudtuk, hogy a Diósgyőr erős csapat, gyors embereik vannak, és az átmeneteket jól csinálják. Az első félidőben saját hibáinkból tulajdonképpen magunkat vertük meg, mind a két gólnál voltak hibáink. A második játékrész teljesen más lehetett volna, ha az elején a helyzetünk bemegy, 2-1-nél visszajöhettünk volna a mérkőzésbe. Voltak lehetőségeink a gólszerzésre, persze reálisan nézve, összességében a DVTK közelebb állt a győzelemhez, és nyertek is. A focit gólra játsszák, mi ma csak kapufáig jutottunk. A második félidőben jobban futballoztunk, de ilyen hibákat nem lehet elkövetni egy olyan csapat ellen, amelyik az NB I-be készül.

Pénteki szavazás eredménye:

Olvasóink megjósolták a jövőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!