DVTK vs. Szpari

2022.11.10. 17:00

Vasárnap az ősi rivális érkezik

A keleti presztízs csata következik: a Diósgyőr a Nyíregyházát fogadja a labdarúgó NB II-ben.

Nyolc hónap után játszanak ismét egymás ellen

Fotó: Török Attila

Az ősi riválist, a Nyíregyháza SFC csapatát fogadja vasárnap 15.00-tól a labdarúgó NB II 17. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája. A két csapat az elmúlt években csak ritkán találkozott, mert miután 2015 nyarán a szabolcsi klub licencproblémái miatt a harmadosztályba kényszerült, a DVTK pedig marad az élvonalban, egészen 2021-ig, hat esztendős szünetet követően, csak az előző évadban csaptak össze újra.

Az előző évadban hazai pályán, ugyancsak az NB II-es bajnokságban, annak a 8. fordulójában, szeptember 15-én, 4-2-re intézte el a Diósgyőr az szabolcsiakat, a gólokat ekkor Hornyák, Könyves, Molnár G., Jánvári (öngól), ill. Zamostny, Szabó B. szerezték. 

A legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön, a – nyíregyházi stadion építése miatt – Balmazújvárosban megrendezett, szintén másodosztályú bajnokin viszont nyíregyházi győzelem született, az 1-0-rra végződött meccs gólját Kovács Á. szerezte. Érdekesség, hogy a DVTK ezen a játéknapon, a 27. körben csúszott le az első helyről, és kezdett lefelé menni, és mivel az utolsó 12 bajnokiján a megszerezhető 36 pontból végül csak 17-et gyűjtött be, elbukta a feljutást. 

További érdekesség, hogy az akkori meccsen, 2022. március 9-én, lejátszott bajnokin a DVTK-ban kezdőként pályára lépett labdarúgók közül mindössze hárman, Danilovic, Eppel és Szatmári voltak kezdők a piros-fehérek legutóbbi bajnokiján, szerdán az Aqvital FC Csákvár ellen, idegenben 3-0-ra megnyert találkozón. De nem csak a piros-fehéreknél, hanem a szomszéd megye csapatánál is jelentős változások történtek azóta a kezdőcsapatot, illetően, ugyanis a szerdán hazai környezetben a HR-Rent Kozármisleny ellen 2-0-s diadalt elért csapatból csak négyen, Gengeliczki, Novák, Sigér és Szokol voltak kezdők nyolc hónapja, a DVTK ellen.

Ön szerint mi lesz a DVTK-Szpari meccs végeredménye?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!