NB II

2022.10.30. 17:49

Most csak döntetlenre futotta

Először játszott döntetlent a DVTK ebben a szezonban, de ennek ellenére maradt feljutó helyen.

BCS

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 14. fordulójában a feljutó helyen álló Diósgyőri VTK csapata a kiesőként érkezett HR-Rent Kozármisleny együttesét fogadta. A hazaiak szerették volna folytatni a bajnokit megelőzően négy meccsből álló győzelmi sorozatukat, a baranyai gárda pedig három vesztes találkozó után a pontszerzésben bízott.

A hazai csapat kezdője egy helyen változott a nyolc nappal ezelőtti, a Credobus-Mosonmagyaróvárt idegenben 3-0-ra legyőző együtteshez képest: Szőke csak a kispadra került, Bertus viszont bizonyítási lehetőséget kapott.

Ami pedig a vendégeket illeti: ők legutóbbi bajnokihoz, a Szeged-Csanád GA otthonában 1-0-ra elvesztett meccs kezdőcsapatához képest két poszton mutattak mást, a védelemben Turi helyett Berdó, a középpályán, Vogyicska helyett Guth kapott bizalmat.

Hiába állt a tabella utolsó előtti helyén a Kozármisleny, ez cseppet sem látszott a játékukon az első félidőben. Bátran támadtak, sok pontos passzal, jó támadásokat építkeztek, és többször is nehéz helyzet elé állították a hazai védelmet. Különösen Kirchner volt elemében a bal oldalon, nem igazán tudta őt tartani Csirmaz. A mérkőzés nem olyan volt, mint az eddigiek a DVTK októberi bajnokijai közül, nem egy körömszakadtáig védekező csapattal szemben kellett futballozniuk a piros-fehéreknek. A DVTK azonban nem nagyon tudott mit kezdeni azzal, hogy végre lett volna területe a játékra, a labdaszerzéseket követően, a nem túl gyors reakcióikat, ellentámadásikat a legtöbbször volt alkalma lekövetnie a baranyai együttesnek. A Kozármislenyben, a négyes védővonal tengelyébe, ha kellett, szinte mindig jól lépett vissza Tölgyesi. A látogatók jó focija ellenére a helyzetek tekintetében a Diósgyőr járt közelebb a gólhoz, hiszen Gera a 41. percben a bal kapufa tetejét találta el.

Gólok

A második félidőben egy másik DVTK volt a pályán, a piros mezesek lendületesek voltak, egymás után vezették az akcióikat, a Kozármislenyt lekötötte a védekezés, támadni nem maradt energiájuk, ezeket a kezdeményezéseiket jól fojtotta el a hazai csapat. Mindkét oldalon cserékkel próbáltak frissíteni az edzők, és ez, ahogy már oly sokszor, így ez alkalommal is bejött a piros-fehéreknél. Igaz, a 71. percben ehhez kellett a vendégek egyik játékosai is, nem csak a csereként beállt Cseke, akinek a a jobbról érkező beadása után Füredi lábáról pattant a saját kapujának bal oldalába a labda, öngól (1-0). Érdekesség, hogy a DVTK őszi meccsein ez volt az ellenfelek által összehozott negyedik öngól. A Diósgyőr a vezető találatát követően nem tudta ugyanazt a játékot folytatni, mint előtte, és a meccs hajrájában egy remek egyéni villanás a Kozármisleny egyenlítő találatát eredményezte. A 87. percben Bartha kapta meg a lasztit a hazai térfél közepén, és mivel nem találkozott védővel, egészen a 16-oisg futott, majd a kapu jobb oldalába bombázott (1-1). A hátralévő idő már kevés volt a Diósgyőrnek arra, hogy újra visszavegye a vezetést, így az évadban először döntetlenre végeztek a piros mezesek.

Ezzel két sorozat szakadt meg a DVTK négy meccses győzelmi szériája ért véget, és a HR-Rent Kozármisleny három bajnokin át tartott nyeretlenségije.

Diósgyőri VTK – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)

Diósgyőr, 3058 néző. V.: Nazsa (Tőkés, Szilágyi).

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros – Holdampf, Bényei, Koman (Cseke, 66.) – Bertus (Jurek, 66.), Lukács D. (Eppel, 73.), Gera (Könyves, 73.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Horváth D., Füredi, Berdó (Kotroczó, 70.) – Kosznovszky, Tölgyesi, Vajda R. (Bartha, 62.) – Guth (Tóth Z., 77.), Kulcsár K. (Nagy E., 62.), Kirchner (Károly B., 70.). Vezetőedző: Szekeres Zoltán.

Sárga lap: Szatmári (43.), ill. Beke (50.), Füredi (67.).

Gólszerző: Füredi, öngól (71.), ill. Bartha (87.).

Jók: Bárdos, Lukács D., Koman, ill. Lékai, Füredi, Horváth D., Tölgyesi, Kirchner.

Kuznyecov Szergej: – Nehéz meccsre számítottunk, ilyen is lett. Tudtuk, hogy bátran fog játszani az ellenfél, sajnos mi nem voltunk elég bátrak, hogy az egy-egy elleni presszinget jól oldjuk meg. Próbáltunk ezt a félidőben kijavítani, megmutatni a hibákat a játékosoknak, illetve azt, hogy min kellene változtatni. A második játékrészben jobbak voltunk, lendületesen játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, nyilván, ha tudtunk volna második gól rúgni, meg is lett volna a győzelem. Nem lett második, komplex hibák miatt az ellenfél egyenlített, és összességében elmondható, hogy igazságos eredmény született.

Szekeres Zoltán: – Alapvetően nagyon jó ritmusú, dinamikájú meccs volt, mindkét csapat jól futballozott, a kilátogató nézők jó mérkőzést láthattak. Örülünk az egy pontnak, az első félidőben jó teljesítményt nyújtott a csapat, a másodikban a DVTK ránk erőltette az akaratát, és vezetést szerzett, de ezt Bartha egy szép góllal kiegyenlítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!