NB II

2022.10.30. 18:08

Ismét döntetlent játszott a KBSC

Vasárnap Ajkán lépett pályára a kazincbarcikai NB II-es futballcsapat.

MI

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A labdarúgó második vonalban szereplő KolorCity Kazincbarcikai SC együttesénél a hét végét megelőző hat körben elmaradt a siker (csupán két döntetlent szállított a csapat), így az észak-borsodi alakulat elkezdte megközelíteni a ,,veszélyes zónát" a táblázaton. Éppen ezért különös jelentőséggel bírt a vasárnapi, ajkai vendégjáték az NB II 14. fordulójában. A Barcikában két módosítás történt a kezdőcsapat tekintetében az október 22-i, Tiszakécske elleni (2-2) hazai mérkőzéshez képest: a kapuban Megyeri II. G. helyett Megyeri I. G. kapott lehetőséget, míg Kurdics a kispadra került, és letiltása után Süttőt ismét a kivonuló 11-be jelölte Varga Attila vezetőedző.

A meccsen összesen két találat született. Az 57. percben Székely K. emelte be a labdát középre, a hazai védők elaludtak, így a két perccel korábban csereként beállt Benkő kibújt közöttük, és estében a kapuba bal oldalába lőtt 5 méterről, 0–1. A 84. percben Székely K. lökte fel a tizenhatoson belül Dragónert, a játékvezető pedig rögtön a sípjába fújt, büntetőt kapott az Ajka. A sértett állt a tizenegyespont mögé, Dragóner a jobb alsó sarokba küldte a labdát, 1–1. A KBSC megérdemelte volna a sikert, de azt még így is elmondhatja magáról, hogy ismét pontot szerzett.

FC Ajka – KolorCity Kazincbarcikai SC 1-1 (0-0)

Ajka, 800 néző. V.: Radványi (Bede, Nagy).

Ajka: Horváth D. – Kovács N., Jagodics B., Kenderes, Csemer (Présinger, 46.) – Csizmadia Z., Sejben (Vogyicska, 62.), Tajthy, Fodor P. (Doncsecz, 62.) – Gaál B. (Molnár, 74.), Zsolnai R. (Dragóner, 62.). Vezetőedző: Kis Károly.

KBSC: Megyeri I G. – Szemere, Ur, Lippai T., Süttő (Szabó B., 87.) – Nagy J., Hleba – Ádám F. (Heil, 78.), Csatári (Benkő, 55.), Székely K. – Pálinkás (Takács, 78.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Tajthy (54.), Jagodics (64.), Vogyicska (75.), ill. Ádám F. (41.), Süttő (54.), Székely K. (84.), Ur (87.).

G.: Dragóner (86. – 11-esből), ill. Benkő (56.).

Jók: Kovács N., Gaál, Tajthy, ill. Megyeri I G., Ur, Lippai, Benkő, Ádám F.

Kis Károly: – Voltak a meccsnek különböző periódusai, mind a két csapat eldönthette volna a találkozót a maga javára. Jól kezdtünk, de ismét ugyanazzal a problémával találtuk magunkat szembe, mint korábban, hogy az ellenfelek mögé kerülünk, de a beadott labdákat nem tudjuk értékesíteni. Sokat voltunk a támadó zónában, emiatt az ellenfél többször tudott úgy jönni, hogy létszámazonos, vagy létszámfölényes helyzetben. Úgy gondolom, hogy jogos döntetlen született.

Varga Attila: – Ritkán vagyok ennyire ideges egy idegenbeli pontszerzésnél... Ahogyan a múlt héten, most is egy teljesen megnyert mérkőzés volt, amelyen döntetlent érünk el. Ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni, ezen kívül egy 11-esből, az utolsó percekben visszahoztuk az ellenfelet a mérkőzésbe. Más véleményem nincs, minthogy jól játszottunk, most le tudnám üvölteni a csillagokat az égről. Ezt nem teszem meg, de úgy érzem, vesztettünk két pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!