NB II.

2022.09.12. 07:57

Újabb hétfői rangadó

A listavezető MTK Budapest együttesét fogadja a DVTK, másod­osztályú futballbajnokin.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II. 8. fordulójának a zárómeccsét is a DVTK játssza. A piros-fehérek hétfőn 20.00-tól a listavezető MTK Budapest csapatát fogadják Diósgyőrben. A vasgyári együttesnek ebben az évadban ez lesz a negyedik hétfői meccse, egyben fordulózárója. Ezek közül eddig egyet, a legutóbbit nyerte meg, a Gyirmót FC Győr ellen, egy hete, idegenben. A 2–1-es siker nagyon jól jött a Diósgyőrnek, ugyanis a gyenge rajt és az ezzel összefüggésben történt edzőváltás után az új szakvezető, Szergej Kuznyecov irányításával egy rangadót nyert meg a piros-fehér együttes. A DVTK-ra újabb nagy feladat vár, ugyanis az MTK Budapest nemcsak hogy veretlenül vezeti a tabellát, de 7 bajnokijukon összesen 30 gólt értek el. A Bognár György szakmai vezetése alatt futballozó fővárosi kék-fehérek hat meccset nyertek, és mindössze egyszer „siklottak ki”, amikor a 2. fordulóban, első idegenbeli bajnokijukon a Szentlőrinc SE vendégeként 3–3-ra végeztek (kétgólos előnyüket leadva). Az MTK eredménysora ­tiszteletet parancsoló, de a mezőny első részéhez tartozó csapatok közül eddig csak eggyel találkozott: a nyitófordulóban, a Szeged-Csanád GA-val szemben nem sziporkázott, nagy nehézségek árán 2–1-re nyert Budapesten, az egykor a DVTK-nál is megfordult Futács duplájával. Rajta kívül Németh K. ontja még a gólokat a kék-fehéreknél, az NB II.-es góllövőlistát vezető támadó már 10 találatnál jár. A két említetten kívül az MTK-t erősíti Bognár I., Stie­ber, Kovácsréti, Medgyes, Mezei, Póor, Szépe és Nagy Zs., akik jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkeznek. 

Éhesek 

– Örülünk annak, hogy meg tudtuk nyerni a legutóbbi két mérkőzésünket, azonban nem vittük túlzásba az ünneplést, ez már a múlt, csak a következő találkozó lebeg a szemünk előtt – nyilatkozta Szergej Kuznyecov, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Kielemeztük az MTK-t, stabil kerettel rendelkező csapat, remek egyéni ­képességekkel rendelkező labdarúgói vannak, főleg a támadó harmadban. Az előző ellenfeleink szervezettségben és védekezésben voltak erősebbek, az MTK azonban más típusú ellenfél, próbál dominálni, letámadni, de minden csapatnak vannak gyenge pontjai, mostani ­ellenfelünknek is, megpróbáljuk ezeket kihasználni. Megvan a tervünk, hogy hogyan lehet legyőzni a kék-fehéreket, a játékosokat maximálisan fel fogjuk készíteni. A srácok éhesek a sikerre, így sokkal könnyebb velük dolgozni. Tudjuk, hogy nagyon sokan kíváncsiak erre a mérkőzésre, biztos vagyok benne, hogy közönségszórakoztató ­meccs lesz. Szeretném megkérni a szurkolókat, jöjjenek ki minél többen hétfőn, és buzdítsanak minket, mert biztos vagyok benne, hogy együtt elérjük a célunkat, és győzni fogunk! A sérültjeink közül Hegedűs J., Koman és Radics szereplése jelenleg kérdéses, Könyves szépen javul, a héten már velünk edzett, bízunk benne, hogy mielőbb teljes értékű munkát fog tudni végezni. 

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Farkas D., Szatmári, Viczián, Bárdos – Bényei, Holdampf – Bertus, Cseke, Szőke (Gera) – Lukács D. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!