Focirangadó Diósgyőrben

2022.09.12. 11:30

Szurkolók figyelem! Sikerre éhes DVTK fogadja hétfő este a listavezető MTK-t

Volt NB I-esek csatája lesz a labdarúgó NB II. 8. fordulójának zárómeccsén, hétfőn 20.00-tól.

ÉM

A Kazincbarcika elleni eredménnyel már elégedettek lehetnének Diósgyőrben

Fotó: Bujdos Tibor

A diósgyőri vasgyári együttesnek ebben az évadban ez lesz a negyedik hétfői meccse, egyben fordulózárója. Ezek közül eddig egyet, a legutóbbit nyerte meg, a Gyirmót FC Győr ellen, egy hete, idegenben. A 2–1-es siker nagyon jól jött a Diósgyőrnek, ugyanis a gyenge rajt és az ezzel összefüggésben történt edzőváltás után az új szakvezető, Szergej Kuznyecov irányításával egy rangadót nyert meg a piros-fehér együttes. A DVTK-ra újabb nagy feladat vár, ugyanis az MTK Budapest nemcsak hogy veretlenül vezeti a tabellát, de 7 bajnokijukon összesen 30 gólt értek el. A Bognár György szakmai vezetése alatt futballozó fővárosi kék-fehérek hat meccset nyertek, és mindössze egyszer „siklottak ki”, amikor a 2. fordulóban, első idegenbeli bajnokijukon a Szentlőrinc SE vendégeként 3–3-ra végeztek (kétgólos előnyüket leadva). Az MTK eredménysora ­tiszteletet parancsoló, de a mezőny első részéhez tartozó csapatok közül eddig csak eggyel találkozott: a nyitófordulóban, a Szeged-Csanád GA-val szemben nem sziporkázott, nagy nehézségek árán 2–1-re nyert Budapesten, az egykor a DVTK-nál is megfordult Futács duplájával. Rajta kívül Németh K. ontja még a gólokat a kék-fehéreknél, az NB II.-es góllövőlistát vezető támadó már 10 találatnál jár. A két említetten kívül az MTK-t erősíti Bognár I., Stie­ber, Kovácsréti, Medgyes, Mezei, Póor, Szépe és Nagy Zs., akik jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkeznek.

Sikerre vágynak

– Örülünk annak, hogy meg tudtuk nyerni a legutóbbi két mérkőzésünket, azonban nem vittük túlzásba az ünneplést, ez már a múlt, csak a következő találkozó lebeg a szemünk előtt – nyilatkozta Szergej Kuznyecov, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Kielemeztük az MTK-t, stabil kerettel rendelkező csapat, remek egyéni képességekkel rendelkező labdarúgói vannak, főleg a támadó harmadban. Az előző ellenfeleink szervezettségben és védekezésben voltak erősebbek, az MTK azonban más típusú ellenfél, próbál dominálni, letámadni, de minden csapatnak vannak gyenge pontjai, mostani ellenfelünknek is, megpróbáljuk ezeket kihasználni. Megvan a tervünk, hogy hogyan lehet legyőzni a kék-fehéreket, a játékosokat maximálisan fel fogjuk készíteni. A srácok éhesek a sikerre, így sokkal könnyebb velük dolgozni. Tudjuk, hogy nagyon sokan kíváncsiak erre a mérkőzésre, biztos vagyok benne, hogy közönségszórakoztató meccs lesz. Szeretném megkérni a szurkolókat, jöjjenek ki minél többen hétfőn, és buzdítsanak minket, mert biztos vagyok benne, hogy együtt elérjük a célunkat, és győzni fogunk! A sérültjeink közül Hegedűs J., Koman és Radics szereplése jelenleg kérdéses, Könyves szépen javul, a héten már velünk edzett, bízunk benne, hogy mielőbb teljes értékű munkát fog tudni végezni.

Így kezdhetnek

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Farkas D., Szatmári, Viczián, Bárdos – Bényei, Holdampf – Bertus, Cseke, Szőke (Gera) – Lukács D. 

Ön szerint hogyan végződik a DVTK-MTK mérkőzés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!