Bükk Kupa

2022.09.02. 19:00

Az embléma életre kelt

A jövő heti kerékpáros Bükk Kupának hangulatfelelős alakja is lesz.

KT

Szeptember 9–11. között Miskolcon és a megyeszékhelyhez közeli hegyekben tartják a hatodszor kiírt emlékviadalt, melynek számaira várhatóan több százan neveznek majd. 

– Édesapám hajdanán részt vett a BIK Kupa szervezésében – mondta Somogyi László, a Miskolci Road Cycling Club menedzsere, a néhai Somogyi József fia. – Most előkerült az egykori embléma, amely megdobogtatta a szívemet, és egyesületünk vezetőivel egyetemben úgy határoztunk, hogy életre keltjük ezt a „mindössze” harminchárom esztendővel ezelőtt készült rajzot. Azt sajnos nem tudom pontosan, hogy ki volt az a művész, aki papírra vetette: ez a személy apu is lehetett, vagy az általa felkért grafikus. Számomra az a lényeg, hogy sikerült megcsináltatni, az alkotás persze nehezen született meg. A kivitelezők sokat dolgoztak addig, amíg a próbababa fejére került. 

A napokban tartott sajtótájékoztató látványos eleme volt a logó bemutatása, azt azonban egyelőre homály fedi, hogy ki személyesítette meg. A titokra viszont a hamarosan fény derül, a fátylat legkésőbb a jávorkúti eredményhirdetésen lebbentik fel.

(A borítóképen: A Somogyi József-emlékverseny kabalafigurája | Fotó: Bujdos Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!