Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál

2022.07.14. 20:56

Tizenhárom híján ezerrel

Kerékpározással kezdődött el csütörtökön Tiszaújvárosban a triatlon fesztivál.

BCS

A sportág barátainak nagy örömére idén – július 14-17-e között – túl a koronavírus járvány okozta nehézségeken, a korábbi keretek között rendezhetik meg a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivált.

Az idei első hivatalos programot a Dísztó-partján megtartott bensőséges ünnepség jelentette. A tiszaújvárosi triatlonsport megalapítójának, a helyi világkupa megálmodójának és elindítójának, a sportág hazai és a nemzetközi tekintélyeként ismert dr. Márkus Gábornak a szobránál, a család mellett a dr. Fülöp György polgármester vezette önkormányzat képviselői, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjai, a barátok, ismerők emlékeztek tisztelettel és szeretettel a kiváló sportvezetőre, nagyszerű családapára.

Bringázással indult

A sport és kulturális eseménysorozat sportos nyitányát a Phőnix Hotel parkolójából rajtolt kerékpározás jelentette. Az ovisok egy számukra kijelölt 250 méteres kiskört tekertek le, majd a nagyok a hétvégi Prémium Európa-kupa kerékpáros pályáján hagytak maguk mögött 4 kilométert. Összesen 987 bringás indult és a távot teljesítők mindegyike kapott a célban egy tombolaszelvényt, mellyel a vasárnap esti sorsoláson értékes és sportos ajándékokat lehet majd nyerni.

A Prémium Európa-kupát és Junior Európa-kupát is magába foglaló Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét esti ünnepélyes megnyitóját a Főtéren tartották meg.

Érkezők

A hétvégi, 41 országból érkező sportolót felvonultató nemzetközi versenyekre egyre több triatlonos érkezik meg a Tisza-partjára. A ciprusi, az izraeli, a francia és a spanyol csapatok mellett már Tiszaújvárosban tartózkodik a brit küldöttség is, olyannyira, hogy ifjúsági olimpiai bajnokuk, Ben Dijkstra a mai, meglehetősen nagy meleg ellenére már futóedzést tartott a helyszínen. Este érkezik meg Németországból dr. Varga Béla vezető versenybíró, míg a svéd Ola Silvdahl-t, az Európai Triatlon Szövetség elnökségi tagját péntekre várják a szervezők.

(Fotók: Vebstern Média)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!