Kerékpár

2022.06.16. 16:52

Lombardiában készültek és versenyeztek

A miskolci HOTE Sportegyesület június 8. és 13. között az olaszországi Bormio-ban töltötte évi rendes edzőtáborát. A csapat tagjai 560 kilométert tekertek, miközben 11 magashegyi hágót is meghódítottak.

Szűcs István

A COVID-19 világjárvány okozta két ínséges esztendő után újra az Alpok felé vette az irányt a klub 14 tagú csoportja. Lombardia tartomány legszebb és leglegendásabb hegyei ezúttal is kiváló felkészülési lehetőséget kínáltak.

A csapat tagjai igazi magashegyi körülmények között gyűjtötték a kilométereket – tudtuk meg Dovák Dávidtól, az edzőtábor szervezőjétől, aktív résztvevőjétől, a HOTE SE alelnökétől - Öt nap során mintegy 560 kilométert tekertünk le, 13 ezer méternyi szintemelkedés mellett, ami gyakorlatilag másfél Mount Everest-nyi mászást jelentett. A minden igényt kielégítő szállásról a közös reggelit és eligazítást követően indultunk az edzésre. A frissítésről két fős személyzet gondoskodott, akik egyike profi fotósként örökítette meg élményeinket az utókornak. Köztük olyanokat is, melyek a kerékpársport rajongók legvadabb álmaiban valósulnak csak meg: edzés közben találkozni a sportág legnagyobb sztárjaival, olyanokkal, mint Mathieu Van der Poel, Tadej Pogacar, vagy éppen Annamiek Van Vleuten.

A legendás Stelvio-t is meghódították

Az edzőtábor során a HOTE SE bringásai összesen 11 magashegyi hágót hódítottak meg, köztük öt volt 2000 méter feletti. A legmagasabb „mászást” a híres Passo dello Stelvio 2760 métere jelentette, mely a 10. Granfondo Stelvio Santini elnevezésű országúti verseny befutóját is képezte. Ezen, a táborozás utolsó napján három távon, összesen 2000 indulót felvonultató versenyen a miskolci egyesület sportolói is rajthoz álltak. A pályák nehézségére jellemző, hogy szintidőn belül mindössze 1087 bringás érkezett célba.

- Rövid, illetve hosszú távokon mérették meg magukat sportolóink – mondta Kalotai Norbert, a HOTE SE elnöke. - Előbbin 60 kilométer mellett 1950 méternyi szintemelkedést abszolváltak az indulók, utóbbin brutális, 157 km és 4 450 méter szintemelkedés volt a penzum, magába foglalva a Teglio, a Mortirolo és a Stelvio emelkedőit. A miskolci kerékpárosok szinte minden kategóriában a mezőny első részében végeztek, több dobogós hely mellett Boros Gyula és Virág László a legjobbnak bizonyult korcsoportjában, kiérdemelve ezzel a „Stelvio királya” címet és a vele járó egyedi bajnoki mezt. 

A HOTE vezetői számos más támogató mellett külön köszönetet mondanak az Auchan Miskolc Dél Áruháznak, mely az egyesület étkezéseit szinte teljes egészében finanszírozta.

Az egyesület munkájáról a www.hotesport.hu honlapon, vagy a klub által szervezett versenyeken, leghamarabb július 3-án, a Csanyik-völgyben, majd július 17-én, Görömbölyön, a Borsod MTB Series futamain https://www.borsodmtbbajnoka.hu/ lehet tájékozódni.

 

A HOTE SE sportolóinak eredményei

Férfiak:

Hosszú táv, 157 km (447 célba érkező):
M4-korcsoport: 2. dr. Molnár Péter Tivadar (összetettben: 23.)

M3-as kcs.: 7. Vinnai Gellért (25.), 8. Dovák Krisztián (33.), …40. Molnár György (222.)

M2-es kcs.: 18. Dovák Dávid (97.)

 

Rövid táv, 60 km (279 célba érkező):

Nők:

W3-as kcs.: 3. Gál Erika (női összetettben: 69.)

Férfiak:

M6-kcs.: 1. Boros Gyula (20.)

M4-kcs.: 6. Kalotai Norbert (46.)

M3-as kcs.: 1. Virág László (8.), …11. Cserpák Péter (68.) 

M2-es kcs.: 11. Bartha Gábor (55.)

Junior kcs.: 2. Szarka Regő (7.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!