55. Mecsek Rally

2022.06.23. 07:30

Folytatnák a sikerszériát

Az előző futamon győztes Velenczei Ádám a Mecsek Rally mellett kislánya érkezését is várja.

Marosréti Ervin

A Dunakanyar Rallyn ünnepelhetett Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt. A szécsényi versenyző és navigátora ugyanis két év szünet után nyert ismét magyar bajnoki futamot, ezért érthető, hogy a lendületet a Mecsekben is szeretnék megtartani. A mezőny roppant erős, ezért nem lesz egyszerű dolga a párosnak. Legutóbb azonban bebizonyították, hogy képesek a legmagasabb szinten is teljesíteni.

Új lendület

- A Dunakanyar Rallyn elért első helyezés adott egy új lendületet – tekintett vissza a május végi eseményekre Velenczei Ádám. – Éppen ezért jó érzésekkel várjuk ezt a futamot. - Szeretem a pécsi pályákat, szinte minden irányból mentünk már rajtuk. Egy új szakasz lesz csak, ebben az irányban még nem volt a trefortpusztai gyorsasági. Próbálunk erre is minél jobban felkészülni, a többi gyorsaságiról pedig már átnéztem a régi belső felvételeket. A beállítások terén is jól állunk, nagyon jó alapunk van ide, szerintem csak kicsit kell rajta majd finomítanunk.

Ebben a szezonban eddig két harmadik helyezés és egy győzelem a mérlege a Topp-Cars Rally Team SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautójával induló párosnak.

- Nem lesz könnyű a dolgunk ezúttal Pécsett sem, hiszen visszatér a mezőnybe a világbajnok, tavaly nyert itt, ismeri a pályákat, de próbáljuk majd őt is megszorongatni – utalt Mads Østberg újbóli jelenlétére Velenczei Ádám. – Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a teljes magyar élmezőny csatasorba áll, van négy-öt páros, akik mindig jó tempót tudnak autózni. Nagy meccset várok, és szoros küzdelmet. Okosan kell majd menni, van olyan szakasz, ahol könnyen defektet lehet kapni. Megpróbálunk majd erre is odafigyelni.

Nem a kedvence

Péntek délután kezdődik a verseny, a második kör már valószínűleg az éjszakába fut bele, ami mindig különlegesnek számít a Rally1-es programban.

- Nem tartozik a kedvenceim közé az esti versenyzés, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot – tette hozzá a Dunakanyar Rally győztese. - Szerencsére a Skodának nagyon jó a LED-es lámpasora, azzal nem hiszem, hogy gondunk lesz. Az első nap végén már körvonalazódni fog, hogy ki tud ott lenni a dobogó közelében. A sötét szakaszokon várom a legnagyobb különbségeket a verseny alatt.

Sűrű program

Nem csak a Mecsek Rallye az egyetlen esemény, ami a héten, izgalomba hozza a Velenczei családot.

- Sűrű a programunk. Szerdán elkezdődik a pécsi pályabejárás. Aztán este nekem vissza kell mennem Győrbe, mert otthon is kezdődik az utolsó szakasz, a mi Power Stageünk – tette hozzá mosolyogva Ádám. - Csütörtök reggel a szülőszobán van jelenésünk, hogy a kislányunk megszületésével megkoronázzuk az elmúlt kilenc hónapot és egy újabb rajongóval bővüljön a család. Szerencsére minden rendben volt végig, így most egy tervezett szülésre vagyunk beírva. Nagyon várjuk már Alízt, bízom benne, hogy minden rendben lesz, ezután pedig már lányos apukaként térhetek vissza a versenyre, szombaton pedig a céldobogóról integethetünk majd.

Az 55.Mecsek Rallyn még biztosan nem fog részt venni a helyszínen a kis jövevény, de a csapat bízik benne, hogy csak jókat mesélhetnek majd neki az első futamról, ahol Velenczei Ádám friss apaként versenyezhetett.

Az 55. Mecsek Rally programja

Június 23., csütörtök
8:00 -16:00 – Adminisztratív átvétel
9.:00 – 20:00 - Pályabejárás
12:00 – 16:00 – Technikai átvétel
16.00 – 20:00 – Hivatalos teszt

Június 24., péntek
Gyorsasági szakaszok (ORB)
16:43, GY1, Trefortpuszta-Hatos/1
17:23, GY2, Hosszúhetény – Pécsvárad/1
20:28, GY3, Trefortpuszta-Hatos/2
21:08, GY4, Hosszúhetény – Pécsvárad/2

Június 25., szombat
10:03, GY5, Hatos-Trefortpuszta/1
11:16, GY6, Árpádtető – Orfű/1
11:57, GY7, Hetvehely – Golgota/1
14:38, GY8, Hatos-Trefortpuszta/2
15:51, GY9, Árpádtető – Orfű/2
16:32, GY10, Hetvehely – Golgota/2
17:10, Céldobogó – Pécs, Széchenyi tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!