Elismerés

2021.12.02. 13:00

Két miskolci díjazott a MEFS ünnepségén

Dr. Hédi Csaba és Molnár Réka munkáját díjazta az egyetemi és főiskolai sportszövetség.

Szűcs István

Forrás: Olvasónk küldte

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a közelmúltban tartotta meg hagyományos díjátadó gáláját, Budapesten, a Testnevelési Egyetemen, ahol két miskolci sportember munkáját is elismerték.

A sportolásban és tanulásban egyaránt legsikeresebb egyetemisták, főiskolások díjazása mellett két „MEFS Életműdíjat” is kiosztottak, amelyek egyikét dr. Hédi Csaba, a Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézetének docense vehette át. A 65 éves szakember egész eddigi pályafutását a sport közelében töltötte, testnevelő tanárként, majd egyetemi oktatóként és tudományos szaktekintélyként. 1991-től 2012-ig a MEFS főtitkára volt. Az egyetemi sportszövetségben eltöltött két évtized alatt aktívan közreműködött a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok versenyrendszerének megújításában, az Universitas-bajnokságok, kupák szervezésében. Kiváló szervezőkészségének és jó diplomáciai érzékének köszönhető, hogy kollégáival együttműködve elérték, hogy Magyarország házigazdája lehetett a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) végrehajtó bizottsága ülésének, orvosbizottsági ülésnek és az ellenőrző bizottság ülésének. 1999–2015 között tagja volt a FISU ellenőrző bizottságának. Fő szervezője volt kilenc, Magyarországon rendezett egyetemi világbajnokságnak, a magyar csapat vezetője volt több Universiadén és egyetemi világbajnokságon.

A MEFS elismerései között szerepel a Halassy Olivér Hallgatói díj is, melyet azon hallgatók kaphatnak meg, akik a legtöbbet tették az egyetemi szabadidősportért. Az idei díjazottak egyike volt Molnár Réka, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának hallgatója.

(A borítóképen: Balról: Molnár Réka, dr. Hédi Csaba és Rakaczki Zoltán (MEFS elnökségi tag))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!