Vegyész RC Kazincbarcika

2021.11.07. 09:30

Szeretnék beérni ellenfelüket

Vasárnap 17 órától a MAFC-BME-vel játszik hazai környezetben a Vegyész RC együttese.

Molnár István

20211024 Kazincbarcika fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC Extraliga alapszakasz férfi röplabda mérkőzés. képen: PAEZ DIAZ CARLOS JULIO #6 JUHÁSZ PÉTER #3

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Szerdán a GLP Nyíregyháza alakulatával játszotta a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első felvonását idegenben, Újfehértón a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapata, amelyet simán 3:0-ra nyert meg, 54 perc alatt.

– Voltak célok ezen a mérkőzésen, amiket elértünk – közölte Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Az egyik az volt, hogy ne veszítsünk szettet, ezt nagyon szépen teljesítette a jórészt fiatalokkal felálló csapatunk. A másik cél ezzel összefüggött, és az volt, hogy aki megkapja a lehetőséget, az éljen vele. Szerintem éltek a srácok. Persze, van néhány szakmai dolog, amiben hozhattunk volna jobbat, többet, például, hogy ha nem rontottunk volna az első szettben sok nyitást. Erre menet közben felhívtam a figyelmet, sikerült is a folytatásban odafigyelni rá, és tudtunk nyolc ászt ütni. Mivel a játék menete olyan volt, hogy a győzelem két játékrész után biztossá vált, a harmadik szettben némileg kiengedtünk, ami nem fér bele, legyen bárki is az ellenfél. Legyen egy meccs edzőmérkőzés vagy tétmérkőzés, addig tart, koncentrációban is, ameddig az utolsó pont meg nem születik, és ezt még szokniuk kell a fiataloknak. Az ezt megelőző bajnokit sérülés, betegség miatt részben vagy teljesen kihagyó Páez, Szabó D., Ciupa hármasnak nem kellett belépnie a találkozóba, igaz, Páezt el sem vittük az összecsapásra. Amennyiben történt volna esetleg valami a feladónkkal, Csizmadia Tamással, Lukas Ciupa ugrott volna be a helyére, lengyel légiósunknak ugyanis megvan a technikája ehhez a poszthoz is. Egy liberó elégségesnek bizonyult, Dudás Tamás személyében, így a másik liberónk, Budai Balázs négyes ütőt játszott szerdán. Jól, ugyanis 13 pontot gyűjtött.

Egy kubai, két kubai

Vasárnap 17 órától a MAFC-BME alakulatával küzd meg a Vegyész az Extraligában. A kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban megrendezendő mérkőzésen 17 órától indul útjára a labda.

– Már többször nyilatkoztam, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny, hat csapatból bárki bárkit legyőzhet, vagyis a MAFC ellen is egy nehéz összecsapásra számítok – jelentette ki Toronyai Miklós. – A fővárosiak igazoltak egy kubai feladót, illetve egy kubai centert is, viszont egy ideje sérült a bolgár szélső ütőjük, Yani Georgiev, ő az idényben nem játszott még bajnoki meccset. A holtszezonban Krupánszki Olivér érkezett még hozzájuk Kecskemétről, valamint a korábbi másodedző, Pápai Péter lett az első számú liberójuk. Jelenleg az biztos, hogy a korábban sérült Ciupa és a múlt héten hasfájással bajlódó Szabó D. visszatérhet, hogy Páez tudja-e vállalni a meccset, az majd kiderül. Eddig öt pontot gyűjtöttek a budapestiek, megverték 3:1-re a Dunaújvárost, és egyaránt 3:2-es vereséget szenvedtek a Kistext SE-től, valamint a Kecskeméttől. Szeretnénk, ha az a bizonyos olló vasárnap bezáródna kettőnk között, utolérnénk őket, ehhez 3:0-ra vagy 3:1-re kellene nyernünk.


Röplabda: a férfi Extraliga állása

1. Fino Kaposvár 3 2 – 1 – – – 9:2 8

2. Pénzügyőr SE 3 1 1 – 1 – – 8:4 7

3. Kistext SE 3 – 1 1 1 – – 8:6 6

4. Kecskeméti RC 3 – – 2 1 – – 8:7 5

5. MAFC-BME 3 – 1 – 2 – – 7:7 5

6. Debreceni EAC 3 1 – – – 1 1 4:6 3

7. Vegyész RC Kazincbarcika 3 – – 1 – 1 1 4:8 2

8. Dunaújvárosi KSE 3 – – – – 1 2 1:9 0

(A borítóképen: Vasárnap hazai környezetben lép pályára a VRCK [fehérben])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!