DVTK röplabda

2021.11.06. 09:00

Sima hazai siker született Somogyban

Pénteken este Kaposváron lépett pályára a DVTK extraligás női röplabdaegyüttes.

Molnár István

20211101 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Szent Benedek RA női extraliga röplabda mérkőzés. képen: JOVIC ARIJANA #16

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

Pénteken idegenbeli mérkőzést vívott a diósgyőri női röplabdacsapat az Extraliga 4. fordulójában. Úgy tűnt, elég foghíjasak lesznek a látogatók, hiszen a már eltávozott orosz Dmitrieván túl a sérülés után a felépülés hajrájában tartó cseh Kuzelová és Sitku nem volt még százszázalékos állapotban, illetve egy kisebb sérülés okán Kiss E. játéka is erősen kérdéses volt. Ám végül Kuzelová, Sitku és Kiss E. ott volt a pályán.

Az első szett első pontja a DVTK-é lett, sőt egy szép sánc után 1–3 volt az állás. Szedmákék 4–4-nél érték be a vendégegyüttest, Boshnakova szervái okoztak gondokat a borsodi oldalon (6–4). A Diósgyőr nem szakadt le, sőt kapaszkodtak nagyon, felszabadultan röplabdáztak ebben az időszakban a látogatók (8–8). Viszont jött egy hullámvölgy (11–8), időt is kellett kérnie a miskolci szakvezetőnek. Maticék azonban nem álltak le, elkapták a ritmust, nyitásban is (14–8). 17–9-nél újfent kénytelen volt „időzni” a diósgyőri tréner, azonban – némi fellángolás közepette – maradt a küzdőtéren a somogyiak akarata (25–16).

Kétszer tizenkettő

A második játszmára is az volt az edzői intelem, hogy lehet tehermentesen röplabdázni diósgyőri oldalon, és ez pontokban is megmutatkozott (3–3). A Diamant ezt követően ellépett, a kidolgozott helyzeteket biztosan értékesítették (7–3), természetesen lépnie kellett Farkas Mihály edzőnek. A jóval nagyobb tudású Boshnakováék kézben tartották az irányítást, elvétve akadtak csak DVTK-egységek (14–5). Egyoldalú küzdelem zajlott a pályán, 18–7-hez érve a borsodiak edzője kért szünetet. Szerepet kapott Sitku is, Kalmárt pedig Hollósi váltotta rövid időre, a Diósgyőr éppen csak átlépte a tízes határt (25–12).

Nagyon úgy nézett ki, hogy a harmadik felvonás lesz az utolsó a meccsen, a szett elején, a látogatóknál Godó elérte aznapi 10. pontját. Lemmens ászokkal jeleskedett, 5–1-nél Farkas Mihály hívta magához együttesét. Kiss E. jó pillanatai következtek, ám ez kevés volt a szoros álláshoz (9–3). 12–4-nél következett az újabb diósgyőri időkérés, Sylejmani pontjai vajmi keveset számítottak (16–6). Azt a mérkőzés előtt is lehetett tudni, hogy a két csapat nincs azonos súlycsoportban, ez most a pályán be is bizonyosodott (25–12).


1. MCM-Diamant Kaposvár vs. Diósgyőri VTK 3:0 (16, 12, 12)

Kaposvár, 150 néző. V.: Soltész, Tillmann.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Grbac 5, LEMMENS 10, BOSHNAKOVA 13, Wirth 4, SZEDMÁK 12, MATIC 10. Csere: Szpin (liberó), Hegyi (liberó), Tóth J. 1, Budai 1, Honfi 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Diósgyőri VTK: Kalmár 1, Kiss E. 9, GODÓ 11, Egri 3, Sylejmani 5, Jovic. Csere: Kundrák (liberó), Balogh E. (liberó), Kuzelová 2, Sitku, Hollósi. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Vincent Lacombe: – Örülök annak, hogy a lányok komolyan vették ezt a mérkőzést, és ennek köszönhetően biztosan tudtunk nyerni.

Farkas Mihály: – Aki ismeri a helyzetünket, az tudja, hogy voltak hiányzóink, erre a bemelegítés közben megsérült még Jovic is, így egyből le kellett cserélni, hiába írtuk be kezdőnek. Így a pár edzésen túllévő Kuzelovát kellett centerbe beraknunk. Ebben a felállásban egyszerűen nem voltunk többre képesek.

(A borítóképen: Három szettben kapott ki a DVTK [fehérben])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!