DVTK kosárlabda

2021.11.28. 12:00

Egy edzés után következik a meccs

Pénteken hazaérkezett a DVTK, szombaton felkészült, vasárnap újabb meccset játszik.

Berecz Csaba

Forrás: FIBA

A női kosárlabda NB I. 9. fordulójában vasárnap 19 órától AKSC Szekszárd – Diósgyőri VTK meccset rendeznek a tolnai megyeszékhelyen.

A hazai terepen még veretlen, 8 győzelemmel álló szekszárdi együttes az ötvenszázalékos diósgyőrieket fogadja (utóbbiak 4 győzelemnél és 4 vereségnél tartanak). Mindkét csapat nemzetközi kupameccset játszott hét közben, a tolnaiak a legrangosabb sorozatban, az Euroligában, a csoportkör 6. fordulójában is kikaptak. A spanyol Salamanca vendégeként 42 ponttal (96–54) maradtak alul, és itt változatlanul nyeretlenek. Igaz, hogy a diósgyőriek sem érezhették a siker ízét, az orosz Nika Syktyvkar otthonában 14 ponttal (82–68) kaptak ki, de az Európa-kupa-csoportselejtező 5. fordulójában annyi öröm érte őket, hogy kiderült: a 48 csapatos mezőnyből – a mostani vereségtől és az utolsó forduló eredményétől függetlenül – továbbjutnak a legjobb 32 közé. A DVTK egy nappal később lépett pályára hét közben, mint a Szekszárd, a piros-fehérek csak péntek este érkeztek vissza Miskolcra, a csütörtöki meccset követően. A diósgyőriek a szombati egy edzés után, vasárnap buszra szállnak, és ezúttal „csak” pár száz kilométeres túra vár rájuk, szemben a hétközi több­ezressel.

Erős túra

– Nagyon erős volt ez a túra – mondta péntek este, Miskolc felé autóbuszozva Völgyi Péter, a DVTK női kosarasok sportszakmai igazgatója, a csapat ideiglenes vezetőedzője, aki a hétfőn menesztett Földi Attila távozása után vette át a csapatot. – Szombaton két videózás szerepel a terveink között, közte pedig egy edzés. Nem túl hosszút akarunk, hanem inkább pörgőset, ezzel készülve a Szekszárd ellen. Ők is idegenben szenvedtek vereséget, ahogy mi, gondolom, ők is javítani akarnak, ahogy mi is. Sajnos, a rotációnk nem bővül, ahogy Sziktivkarban nem számíthattunk Kányásira, úgy Szekszárdon sem fogunk tudni, ugyanis a húzódása nem akar javulni. Remélhetőleg a jövő heti, hazai Európa-kupa-meccsünkre azért majd rendelkezésre áll... Kevesen vagyunk, nagy a terhelés, és a csütörtöki meccs sokat kivett a játékosokból, ugyanis az orosz csapat magassági fölényben volt, és ez őrölt fel minket, a játékvezetők mellett. Maradva a jelennél: próbáljuk kihasználni ezt a kevés időt, és a meccsen majd a legjobb arcunkat kellene mutatni, mert győzelmi esélyeink csak így lehetnek. Borzasztóan kemény sorozatban vagyunk, és menet közben kell csiszolódnunk, ugyanis a több hónap után visszatért Hayesnek és az új irányítónknak, Vorpahlnak még szüksége van egy kis időre, hogy összeszokjon a többiekkel. Vannak időszakok, amikor nagyon jól megértik egymást a lányok, de sajnos ebben a szakaszban előfordulnak még suta dolgok is.


Az Ek-ban

Ludovika-FCSM Csata – Orman Genclik (török) 66–86 (18–24, 22–25, 14–14, 12–23)

A csoport állása: 1. Orman Genclik 9 pont, 2. Diósgyőri VTK 8, 3. Nika Syktyvkar 7, 4. Ludovika-FCSM Csata 6.

(A borítóképen: Aho [balra] és Bernáth is pályára lépett hét közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!