Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.02. 13:30

Csalódott csapatok csatája

Szombat délután ismét idegenben küzd a pontokért a dél-borsodiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Budapest 20210925 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga MTK Mezõkövesd Fotó Balogh László Nemzeti Sport

Forrás: MW

Fotó: Laszlo Balogh

Az NB I.-es bajnokság 8. fordulója Felcsútra szólítja a sárga-kékeket. A Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés 17 órakor kezdődik a Pancho Arénában. Eddig mindkét csapat várakozáson alul szerepel: a hazaiak tíz, a vendégek pedig nyolc pontot gyűjtöttek, ráadásul a fürdővárosiak öt forduló óta nyeretlenek, legutóbb az MTK Budapest otthonában kaptak ki, a találkozó után pedig indulatos nyilatkozatot tett vezetőedzőjük. Pintér Attila elégedetlen volt együttesével és több játékosával, ezért várható, hogy alaposan felforgatja korábbi csapatát.

Tizennégyszer

Az elmúlt idény ezüstérmese egy találkozóval kevesebbet játszott: a Ferencvárosi TC elleni mérkőzését januárban fogja pótolni. A Puskás AFC 2–1-es sikerrel indította a bajnokságot Újpesten, majd súlyos, 6–1-es vereséget szenvedett a Paksi FC ellen hazai pályán. A kudarcát két győzelem követte, előbb Zalaegerszegen (3–1), majd az újonc Gyirmót (1–0) vendégeként gyűjtötte be a három bajnoki pontot. Ezt követően újabb vereség következett, a listavezető Kisvárda 1–0-ra nyert a Pancho Arénában, míg a legutóbbi fordulóban a Fejér megyei rangadón gól nélküli döntetlent játszott a Mol Fehérvár FC-vel.

A legmagasabb osztályban eddig tizennégyszer csaptak össze a felek. A mérleg kiegyenlített: a Puskás hatszor diadalmaskodott, míg az MZSFC ötször bizonyult jobbnak, három mérkőzés pedig döntetlennel ért véget. A 2020/21-es idény három meccsének mérlege az Akadémia javára kedvező: tavaly szeptemberben 1–0-s hazai siker született Felcsúton, decemberben Mezőkövesden ugyancsak 1–0-ra győztek Cseriék, míg áprilisban a dunántúliak otthon 2–0-ra verték ellenfelüket.

Saját magukra figyelnek

Ahogy a bajnokság elején is mondtam, számunkra minden mérkőzés élet-halál kérdése – mondta Pintér Attila, a matyóföldiek vezetőedzője. – A Puskás Akadémia nagyon jó csapat, kiváló kerettel rendelkezik, ennek ellenére azt gondolom, hogy nekünk elsősorban saját magunkra kell figyelnünk. Jelenleg olyan szériában vagyunk, amin a lehető leghamarabb túl kell jutnunk. Az MTK Budapest ellen is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, és ha ezekkel élni tudtunk volna, valószínűleg másként alakul a mérkőzés. Ezek a lehetőségek a korábbi találkozóinkon is adódtak, nagyon szeretném, ha a fordulópontokból végre mi jönnénk ki jól, és nem az ellenfél. A futball támadásból és védekezésből áll, figyelnünk kell arra, hogy ne kapjunk könnyű gólokat. Ezeket mindenképpen ki kell küszöbölnünk, elöl pedig értékesítenünk kell adódó lehetőségeinket, mert kihagyjuk a ziccereinket, ez megbosszulja magát. Ezen dolgozunk folyamatosan, próbáljuk javítani a hibákat. Összességében a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, ugyanakkor egy-két labdarúgónknak többet kell nyújtania. A Puskás Akadémia csapatából Spandler meghatározó a védelemben, Tóth B. nagyon jó kapus, és Deutschot már fiatalon is nagyon tehetségesnek tartottam, és a külföldi labdarúgók szintén kiemelkedő képességűek. Ezzel együtt hangsúlyozom, hogy minél hatékonyabban kell futballoznunk, hogy eredményesebbek legyünk.

A kezdőcsapat

A vendégek kerettagjai közül ketten hosszú ideig nem állhatnak mesterük rendelkezésére: Vági gerincsérve, Vajda S. pedig oldalszalag-sérülése miatt nem léphet pályára Felcsúton. A Mezőkövesd várható kezdőcsapata: Piscitelli – Farkas D., Kocsis G. (Pillár), Katanec, Vadnai – Karnitski (Derekas) – Chrien (Madarász), Cseri (Cseke), Besirovic – Jurina (Vutov), Nagy D.


Az NB I. hétvégi programja

Szombat, 14.45: Újpest FC – Gyirmót FC Győr, 17.00: Puskás Akadémia – Mezőkövesd Zsóry FC, 19.30: Debreceni VSC – Mol Fehérvár FC

Vasárnap, 14.15: Zalaegerszegi TE FC – MTK Budapest, 17.00: Paksi FC – Ferencvárosi TC

A Budapest Honvéd – Kisvárda MG meccset pénteken játszották, és lapzártánk után ért véget.

(A borítóképen: A kövesdiek -sárgában- ma Felcsúton játszanak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!