DVTK U16

2021.08.04. 09:30

Marco Rossi sorsolt a DVTK Rakaczki-kupára

A kapitány is segített abban, hogy kialakuljon a jövő heti, U16-os futballtorna csoportbeosztása, menetrendje.

Marosréti Ervin

Forrás: DVTK

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának részvételével tartották meg kedden a jövő héten esedékes I. DVTK Rakaczki-kupa nemzetközi utánpótlástorna sorsolását. Marco Rossi egy fővárosi televízióstúdióban nyújtott segítséget abban, hogy elkészüljön az ötnapos, hatcsapatos esemény csoportbeosztása, majd a pontos menetrendje.

– Az utánpótlás játékosok számára lényeges a kitartás és a játék iránti alázat – mondta a sorsolás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány. – Azt tapasztaltam, hogy a magyar gyerekek technikailag nincsenek lemaradva a nemzetközi mezőnyhöz képest. Az állóképességük sem rosszabb, mint a riválisoké, viszont minél több magas intenzitású, kemény mérkőzésre van szükségük ahhoz, hogy fejlődjenek. Éppen ezért kellenek az ilyen tornák, ahol a fiatalok megtapasztalhatják a magasabb szintet, és az eltérő futballkultúrákba is betekintést nyerhetnek.

Emlékezés, fejlődés

A DVTK Labdarúgó Sport­akadémia hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a tornát, amely kapcsán kettős szándék vezérelte a klubot.

– Egyrészt szeretnénk méltóképpen megemlékezni a 2014-ben elhunyt, saját nevelésű tehetséges kapusunkról, Rakaczki Bencéről – fogalmazott a tornával kapcsolatban Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója. – Másrészt az is fontos szempont volt, hogy az U16-os korosztályunk nagy intenzitású, minőségi mérkőzéseket játsszon a közelgő bajnoki szezon előtt. Úgy gondolom, mindkettőt meg tudjuk valósítani, és bízunk benne, hogy az I. DVTK Rakaczki-kupát az előttünk álló években még nagyon sok fogja követni.

A sorsoláson kiderült, hogy az A csoportba a Puskás Akadémia, valamint két horvát együttes, az NK Osijek és a HNK Hajduk Split került, míg a B jelű hármast az FC Kosice, az SK Slavia Praha, valamint a DVTK alkotja. A körmérkőzéses csoportküzdelmek után a harmadik helyen végzett csapatok számára egyenes ági helyosztót rendeznek majd. Az elődöntőben keresztbejátszás következik, a zárónapon pedig a bronzmérkőzés és a döntő zárja az I. DVTK Rakaczki-­kupát.


Időpontok, helyszínek

Az I. DVTK Rakaczki-kupát augusztus 10–14-e között rendezik meg Diósgyőrben és Putnokon. A nyitómérkőzésnek, valamint a döntőnek a DVTK-stadion ad otthont. Emellett az akadémia pályáin, valamint a putnoki Elek Ákos és Várady Béla sportközpontban is lesznek összecsapások. Öt nap alatt összesen 11 találkozót vívnak az ­U16-os csapatok. Az első mérkőzésen az érdeklődők a Kádár László irányította DVTK U16-nak szurkolhatnak az FC Kosice ellen, augusztus 10-én, kedden 17 órától.

(A borítóképen: Marco Rossi [balra] és Fogarasi Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!