Vegyész RC

2021.04.18. 12:00

Mindenképpen eldől vasárnap

Vasárnap választ kapunk arra, hogy a VRCK vagy a MAFC lesz a férfi Extraliga bronzérmese.

Marosréti Ervin

20210409 Kazincbarcika fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME férfi Extraliga röplabda mérkőzés. képen: ÁRVA MILÁN #15

Fotó: Bujdos Tibor

A hazai csapat eddig nem hibázott a férfi röplabda Extraliga rájátszásában, a 3. helyért zajló csatában. Így négy mérkőzés után 2–2-re áll a három nyert mérkőzésig tartó párharc a Vegyész RC Kazincbarcika és a MAFCBME csapatai között. Az ötödik, egyben mindent eldöntő összecsapást vasárnap 18 órától rendezik Budapesten. A barcikai klubnál már a sorozat előtt is tudták, hogy az éremhez legalább egyszer nyerni kell vendégként. Ez a nap vasárnap jöhet el, hiszen nincs több lehetőség. A VRCK gyakorlatilag egy döntőt játszik a medál megszerzéséért.

Tovább vinni a formát

– A korábbi idegenbeli fellépések alkalmával is volt lehetőségünk arra, hogy magunk javára fordítsunk valamelyik mérkőzést – tekintett vissza a közelmúlt eseményeire Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Akkor azonban nem sikerült. Valami nem állt öszsze, a két hazai meccsünkön azonban bebizonyítottunk, hogy sokkal jobb játékra is képesek vagyunk. Most azt a formánkat kell elővegyük, amit a saját otthonunkban nyújtottunk. A csütörtöki első és harmadik játszma egész biztos, hogy benne marad az ellenfélben. Vasárnap ott kell folytatnunk, ahol a negyedik találkozón befejeztük. Ugyanolyan elszántan, akaratosan, lendületesen és nagy hittel. Ha ez meglesz, az hozza majd magával a jó megoldásokat is.

Toronyai Miklós is említette, hogy a Vegyésznek volt sansza nyerni a MAFC vendégeként is. Az első randevú alkalmával 2:0-s hátrányból jöttek vissza Juhászék, és csupán a döntő szettben maradtak alul. A harmadik találkozón pedig 1:0-ra vezetett a Barcika, majd a második szett végjátékáig jobban állt, itt fordult meg a mérkőzés. Most viszont a kék-sárgáknak minden idegszálukkal koncentrálni kell, hogy a kritikus időszakokban jó megoldások szülessenek.

– Egy ilyen menetelés végén nagyon fontos a regeneráció és a mentális frissesség – tette hozzá Toronyai Miklós. – A MAFC csarnoka sajátos, igyekszünk a lehető legjobban alkalmazkodni a kis teremhez. Tudjuk, hogy mi vár ránk, de ha a saját játékunkra figyelünk, akkor megszerezhetjük a hőn áhított győzelmet. Örülök, hogy csütörtökön egyre több volt a jó egyéni teljesítmény. A játékot sérülten vállaló Mineiro mellett Ciupa és Mihalj is sokat hozzátett egyénileg a csapat sikeréhez, de senkire nem lehet panaszom, igazi csapatként győztünk a MAFC ellen. Az alapszakaszhajrában hasonló volt a helyzet, amikor igazi téttel bíró mérkőzéseket játszottunk, akkor kijött az együttesünk valódi tudása. Most egyetlen feladatunk van. Ezt a mérkőzést kell megnyerni, és akkor a Magyar Kupa-bronzérem után a bajnokságban is dobogón zárhatunk. Természetesen ez minden vágyunk, ezért mindent el fogunk követni.


Férfi Extraliga, a 3. helyért

1. mérkőzés, április 6. (kedd) 20.00: MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:2 (23, 26, -24, -20, 11)

2. mérkőzés, április 9. (péntek) 18.00: Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:1 (-21, 22, 19, 14)

3. mérkőzés, április 12. (hétfő) 20.00: MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (-21, 25, 22, 18)

4. mérkőzés, április 15. (csütörtök) 18.00: Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:0 (14, 26, 13)

5. mérkőzés, április 18. (vasárnap) 18.00: MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika

(A borítóképen: Ötödször is összecsap a két csapat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!