Öttusa

2021.04.16. 09:15

Guzi Blanka is bejutott az öttusa vk döntőjébe

A kistokaji Guzi Blanka is bejutott az öttusa világkupa-verseny szombati, női döntőjébe.

Berecz Csaba

Forrás: UIPM

Újabb öttusa világkupa-selejtezőt rendeztek csütörtökön Bulgária fővárosában, a múlt hét után. Szófiában ezúttal is a női mezőny selejtezőjével kezdődött a küzdelemsorozat, a tét a szombati döntőbe kerülés volt. Csütörtökön összesen 77 női öttusázó küzdött a 36 fős fináléba jutásért, köztük négy magyar sportoló.

Az útjuk

Az első két számban ketten nagyot alakítottak közülük, az A csoport 25 fős mezőnyében Simon Sarolta a vívásban a legjobbnak bizonyult, összesen 18 asszót nyert, az úszásban pedig hiába csak a 23. legjobb időt hozta, a kombinált szám előtt a 3. helyen állt. A B csoportban Gulyás Michelle még ettől is jobban szerepelt, az úszásban a legjobb idő az övé volt (02:14,40 perc), és vívásban is ő érte el a legtöbb győzelmet, összesen 22 asszót nyert meg a 25-ből. Ezekkel pedig csoportjában az élről várhatta a befejező, laser-run számot (ugyanis a selejtezőben nem rendeztek lovaglást). Simon Sarolta a kombinált szám letudása után, végül csoportjában a 8. helyen zárt, így döntőbe jutott, Gulyás Michelle könnyed laser-runnal csoportjából 5. helyezettként lett finalista.

A C csoportban két magyar is küzdött, Alekszejev Tamara úszásban a 10. lett, viszont vívásban elért 15 győzelme a 3. helyre volt jó, és így a futás-lövészetet a 4. helyről kezdhette. Ebben a csoportban küzdött a miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka is, aki vívásban ezúttal sokkal jobban teljesített, mint legutóbb, összesen 13 győzelmet szedett össze, és ezzel ebben a számban 10. lett (érdekességként: a múlt hét szerdai szófiai vk-selejtezőben 7 győzelemmel a 23. volt, az ugyancsak 26 fős csoportban). A kistokaji illetőségű sportoló úszásban szinte hajszálra ugyanazt az időt produkálta, mint nyolc napja, a mostani 02:21,14 perc 27 századmásodperccel volt jobb, mint a legutóbbi, és ez most 7. helyet ért. Ezekkel a „számokkal” a 7. helyről kezdhette a kombinált számot Guzi Blanka, és a futás-lövészetben jól teljesített, a 4. legjobb volt, így a csoportjában az 5. helyet szerezte meg, megelőzve a laser-runt a 4. helyről kezdő, a selejtezőben 6.-ként záró Alekszejev Tamarát.

A kapitány szavai

„Boldogabbak vagyunk, mint egy héttel ezelőtt, mert most négyből négy lett a mérlegünk úgy, hogy igazából egy másodpercig sem kellett izgulni a lányok továbbjutásáért. Gulyás Michelle és Simon Saci is zseniálisan vívott, és egy ilyen teljesítmény után akkor sem kell aggódni, ha valaki mondjuk az úszásban nem a legerősebbek közé tartozik a mezőnyben. Alekszejev Tamara és Guzi Blanka is magabiztos szereplést mutatott: Tamarának csak egy-egy pici hullámvölgye akadt a vívás és a lövészet során, míg Blanka az elmúlt időszak legkoncentráltabb formáját nyújtotta a páston, ami jó jel a jövőre nézve” – értékelt Kállai Ákos, a magyar női öttusa-válogatott szövetségi kapitánya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában