Elismerés

2021.03.21. 09:45

A Vidinél is focizott

Sipos József évtizedek óta a legnépszerűbb sportág rabja.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Március 15. alkalmából a város önkormányzatának képviselő-testülete Mezőcsát Sportjáért elismerésben részesítette Sipos Józsefet, aki egykor Kazincbarcikán, Tatabányán, Sopronban, Tiszaújvárosban és Bőcsött futballozott, továbbá a hajdani Videoton tartalék csapatának tagja volt.

Három évtizede

– Az NB II.-ig vittem, ez ma már nem is olyan „rossz” – mondta lapunknak a díjazott, aki civilben rendőrtisztként dolgozik, és ha a járványügyi intézkedések lehetővé teszik, gyakran feltűnik a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli gárdájának bajnoki összecsapásain. – Mivel Mezőcsát a szülővárosom, rendkívüli megtiszteltetésnek tartom, hogy az elismerés megítélésekor rám esett a választás. A sport, és azon belül a labdarúgás mindig központi szerepet töltött be az életemben. Versenyzőként és vezetőként kisebb-nagyobb megszakításokkal csaknem három évtizede szolgálom a városi egyesületet és mindig igyekeztem a legtöbbet nyújtani annak érdekében, hogy az egyesület színeiben sportolók és a testkultúrát kedvelő helyi lakosság elégedett legyen.

A negyvenhat esztendős kitüntetett – akinek nagyobbik fia is labdarúgó, a közelmúltban igazolt Putnok FC NB III.-as együtteséhez – elmondta: abban bízik, hogy ezután sem kerülik el azok a kihívások és feladatok, amelyeket teljesítve a sportot és a focit szolgálhatja.

(A borítóképen: Sipos József abban bízik, ezután is szolgálhatja a labdarúgás ügyét)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!