Röplabda

2021.03.12. 08:45

A jövő héten vasárnap folytatják a küzdelmet

A diósgyőri női röplabdacsapat az Újpesti TE ellen meccsel a rájátszás második körében.

20210228 Nyíregyháza fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország Fatum Nyíregyháza - DVTK Magyar kupa negyeddöntő női röplabda mérkőzés. képen: Pintér Andrea #9 Vasileva Ralitsa #1

Forrás: MW archív

Fotó: Sipeki Péter, Kelet-Magyarország

A női élvonalbeli röplabdabajnokság rájátszásának első körében, a három nyert meccsig tartó negyeddöntőben, az alapszakaszgyőztes Fatum-Nyíregyháza gárdájával szemben maradt alul a Diósgyőri VTK csapata, február 21–28. között, három mérkőzésen (mind a három alkalommal 3:0-ra kaptak ki). Ez pedig azt eredményezte, hogy az alapszakaszban az utolsó helyen végzett piros-fehérek az Extraliga rájátszásának 2. körében, az 5–8. helyért folytathatják a bajnoki küzdelmeket. A DVTK ellenfele az újabb körben az Újpesti TE gárdája lesz, akik a Vasas Óbuda elleni negyeddöntőben maradtak alul három, szoros mérkőzésen (az elsőt és a másodikat 3:2-re veszítették el, a harmadikat 3:1-re).

A fővárosiak elleni, szintén három nyert mérkőzésig tartó csata a jövő héten vasárnap kezdődik, és azért Budapesten, mert a lila-fehérek végeztek előkelőbb helyen, ötödikként, az alapszakaszban. Az Újpesti TE – Diósgyőri VTK párharc tétje az, hogy melyik csapat biztosítja be a bennmaradását, ugyanis aki jobbnak bizonyul, az a rájátszás utolsó körében az 5. helyért folytathatja az MTK Budapest – Szent Benedek RA csata győztesével. A két ág vesztese pedig, a még ugyancsak élvonalbeli tagságot jelentő 7. helyért harcolhat, aminek a megszerzéséhez is három győzelem kell (a 8. helyezett együttes kiesik a második vonalba, az NB I. Ligába).

A DVTK programja

Női röplabda Extraliga-rájátszás, 2. forduló, az 5–8. helyért

Március 21. (vasárnap), 18.00: Újpesti TE – Diósgyőri VTK

Március 24. (szerda), 19.00: Diósgyőri VTK – Újpesti TE

Március 27. (szombat), 18.00: Újpesti TE – Diósgyőri VTK

Március 30. (kedd), 19.00: Diósgyőri VTK – Újpesti TE (ha szükséges)

Április 2. (péntek), 18.00: Újpesti TE – Diósgyőri VTK (ha szükséges)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!