Mezőkövesd Zsóry FC

2020.10.17. 16:00

Tavaly októberben győzni tudtak

Az NB I.-es bajnokság keretében szombaton 17 órakor kezdik az Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC meccset.

Kolodzey Tamás

Budapest 2020627 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés FTC Mezõkövesd foto: Nemzeti Sport Török Attila A képen: Kuttor Attila

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport

A 7. fordulóban az előző hetekben rossz formát mutató felek csapnak össze. A lilák 5–1-re veszítettek a Mol Fehérvár FC vendégeként, a sárga-kékek pedig hazai környezetben 2–1-re kikaptak a Kisvárda Master Good együttesétől. Ebből persze nem lehet kiindulni, hiszen a futball örök bizonytalansága most is érvényesülhet, a tény azonban makacs: a vendéglátók otthon egyelőre nyeretlenek, a Budafoki MTE ellen 1–1-re végeztek, a Kisvárdával szemben pedig 4–2-re maradtak alul.

Korrekció? Lehetséges...

Az Újpest eddig tizenöt gólt szedett össze, vagyis lehetnek esélyei a dél-borsodiaknak, persze csak akkor, ha kezdenek „valamit” a támadójátékukkal, eddig ugyanis meccsenként egytalálatos átlaggal „büszkélkedhetnek”. Az élvonalban eddig tizennégyszer csaptak össze az alakulatok, és a mérleg a budapestiek javára billen: hétszer diadalmaskodtak, ötször pontosztozkodás született, míg a fürdővárosiak csak kétszer harcolták ki a három pontot. Alig több, mint egy esztendővel ezelőtt hasonló szereposztásban viszont a kövesdiek 2–1-re nyertek a fővárosban.

Az NB I.-ben a válogatott fellépései miatt kéthetes szünetet tartottak – a mezőkövesdiek közül Cseri mindhárom idegenbeli mérkőzésen kerettag volt –, és ez minden gárda számára jól jött – tekintettel a járványra, a sérülésekre és a kiállításokra. Különböző okok miatt itt is, ott is sokan mulasztottak, a szünet azonban lehetőséget adott arra, hogy a hiányzókat „össze­drótozzák”, így valószínűleg mindkét oldalon a legerősebbnek vált formációval állnak ki a csapatok. Az MZSFC háza táján az a legnagyobb kérdés, hogy a szakvezetés kitart-e az ötvédős felállás mellett. A legutóbbi két vereség hatására könnyen elképzelhető, hogy Kuttor Attila vezetőedző némi korrekciót hajt végre, és tanítványai számára új hadrendet dolgoz ki.

Győzni akarnak

– Természetesen mindig szeretnénk a legtöbbet elérni, ezért az eddig elért eredményeinkkel elégedetlenek vagyunk – mondta Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője. – Mivel igyekszünk napról napra fejlődni, előrelépni, az elmúlt két hétben is keményen és becsülettel dolgoztunk, így magától értetődően bízunk benne, hogy ennek meglesz az eredménye az Újpest ellen. Ahogy többször is elmondtuk, minden mérkőzés nagyon kemény ebben a tizenkét csapatos bajnokságban, ennek következtében ezúttal is harcos küzdelemre számítok. Attól függetlenül, hogy minden találkozó nehéz, rendre megvan az esélyünk arra, hogy jól és sikeresen szerepeljünk. Sok mindent átgondoltunk és átértékeltünk a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban, nagyon bízom benne, hogy megtaláljuk azt a taktikát, amellyel reális esélyünk lehet a győzelemre. Évek óta láthatjuk ellenfelünktől, hogy masszív, fizikálisan nagyon jól felkészített és gyors csapat, ez az idén is jellemző az Újpestre, éppen ezért nehéz dolgunk lesz a Szusza Ferenc stadionban, de mindent elkövetünk a győzelem érdekében. Bízunk benne, hogy sok szurkolónk látogat ki a találkozóra, előre is köszönjük nekik a támogatásukat. Igyekszünk megfelelni drukkereink elvárásainak, szeretnénk nekik örömet szerezni szombaton este a lefújáskor.

A kezdőcsapat

A vendégeknél csak az „örökös sérült” Guzmics nem vethető be.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Katanec, Karnitski, Vadnai – Cseri, Meskhi, Berecz – Serderov, Borjacsuk.

(A borítóképen: Kuttor Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!