Mezőkövesd Zsóry FC

2020.05.28. 19:00

Tavaly óta beszédtémát szolgáltatnak

Cseri Tamás szerint jelenleg még a diósgyőri mérkőzés a legfontosabb a dél-borsodiak számára.

Molnár István

Forrás: vidi.hu

Fotó: Tóth Ella

Az elődöntőben elért két döntetlennek, valamint természetesen jó játékának köszönhetően 45 éves történelme során első alkalommal jutott be a Magyar Kupa (idei) döntőjébe a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgó csapata. A dél-borsodiak a Mol Fehérvár FC-vel küzdöttek meg a fináléba jutásért, s szombaton 1-1-re végeztek hazai pályán, kedden pedig 2-2-re idegenben a Mol Aréna Sóstóban, így az idegenben szerzett több találat elégségesnek bizonyult a továbblépéshez.

Nem volt semmi extra

A meccset lezáró sípszó után érthetően ünnepeltek a vendég futballisták, az eltiltott Kuttor Attila vezetőedző pedig a lelátón örült. A kövesdi labdarúgók a gyepen körbe álltak, melynek közepén Tóth Mihály asszisztens edző ,,hangolta„ őket.

– Misi a hangulatfelelős, aki mindig kimutatja az érzéseit, örömét. Ő az, aki közvetlenül a mérkőzések előtt is felrázza a játékosokat, már amennyiben szükséges – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Cseri Tamás, a kövesdiek középpályása, csapatkapitánya, akit az öltözőbe való bevonulás utáni pillanatokról is kérdeztünk. – Természetesen volt egy kis ünneplés, de nem kell semmilyen extra dologra gondolni, pár perc volt az egész. Attila is mondott pár szót, gratulált a csapatnak az eredményhez, a döntőbe jutáshoz, de aztán elkezdtük a regenerációt. Utána hazaindultunk, a szerdát pihenőnapnak kaptuk, amely egyébként is szabad lett volna. Szükséges, ugyanis egy húzós egy hónap elé nézünk.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a kövesdi futballisták az eredmény mellett mennyire küzdöttek eltiltott trénerükért.

– Egy vezetőedző számára az a legrosszabb, ha nem lehet a csapata mellett. Attila még meg tudta tartani a taktikai megbeszélést, aztán elköszönt tőlünk – árulta el Cseri Tamás. – Ő egy olyan edző, aki maximálisan megbízik a játékosaiban, harcol értük, ha nincs a pálya szélén, akkor is. A közösen elért eredmények szerintem alátámasztják, hogy mi is hiszünk benne.

Győrben, hosszabbításban

Felvetettük a Mezőkövesd Zsóry FC játékmesterének: vajon tavaly, amikor indult a Magyar Kupa 2019/2020-as sorozata, gondolta volna-e, hogy eljutnak az utolsó meccsig, az aranycsatáig?

– Igazából csak azzal foglalkoztunk, hogy a soron következő aktuális mérkőzésünk jól sikerüljön – jegyezte meg Cseri Tamás. – Persze mindig van egy olyan gondolat az emberben, a kupa esetében, hogy jusson el a lehető legmesszebb, s ahogyan lépkedtünk előrébb, úgy jött meg az étvágyunk. Mindenképpen nagy dolognak tartom, hogy három NB I-es ellenfelet elbúcsúztattunk: a Mol Fehérvár FC mellett a Puskás Akadémiát, valamint a Kaposvári Rákóczit, ráadásul mindegyiket oda-visszavágós párharcban. Emlékszem, még tavaly decemberben, a 16 közé kerülésért Győrben léptünk pályára, nagyon megszenvedtünk az NB II-es ETO-val, csak hosszabbításban tudtunk nyerni 3-2-re. De a kupa ettől szép, ettől kiszámíthatatlan, hogy egy találkozón bármi előfordulhat, elég csak a Békéscsaba – Ferencváros meccsre gondolni, vagy a Honvéd – MTK csatára...

A középpályás elmondása alapján, Magyar Kupában, eddig még nem ért el számottevő eredményt, s egyáltalán nem álmodik azzal, arról, hogy ő veszi át elsőként a győztesnek járó serleget a Puskás Arénában...

– Még csak egy estén vagyok túl azzal a tudattal, hogy finalisták vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy kupaátadós kép nem fog előjönni – szögezte le. – Igyekszem a lehető legjobban felkészülni, mint mindenki a csapatban, úgy, hogy jó formában legyek, aztán majd meglátjuk mi lesz... Most, szerda délután azonban még nem akarok foglalkozni az egy hét múlva sorra kerülő mérkőzéssel, hiszen előttünk van egy nagyon fontos bajnoki Diósgyőrben. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha kijelentem, hogy győzni szeretnénk Miskolcon, a kupadöntőre ráérünk szombat estétől gondolni, arra készülni.

Nincs fontossági sorrend

Feltettük azon kérdést is Cseri Tamásnak, hogy ebben a pillanatban elsőbbséget élvez-e a kupagyőzelem a bajnoki szerepléssel szemben (annak ellenére, hogy csupán egy NB I-es összecsapásuk lesz jövő szerdáig), illetve, hogy mennyire szeretnék megtartani a harmadik helyüket a bajnoki tabellán.

– Nem úgy gondolkodtunk, gondolkodunk, hogy az egyik cél fontosabb, mint a másik – nyomatékosította. – Korábban is elmondtam, hogy az a meccs a leglényegesebb, amelyik éppen előttünk van. Ha már ott vagyunk a kupadöntőben, akkor nyílvánvaló, hogy szeretnénk megnyerni, a bajnokságban pedig minél előkelőbb pozícióban zárni. Eljutottunk oda, hogy a mezőkövesdi futball, a sikerek, beszédtéma lett az országban, kezdődött azzal, hogy tavaly elértük a klub addigi legnagyobb sikerét, a hatodik helyet. Nem hiszem, hogy bárki is búslakodni fog nálunk a szezon végén, de azért várjuk ki a kupadöntőt, és a bajnokságban június végét. Egész évben csendben tettük a dolgunkat a pályán, az öltözőben, dolgoztunk keményen, ez az évad egy kiugró szezon, és igen, minden bizonnyal csalódottak lennénk, ha ezek után nem sikerülne kilépni a nemzetközi színtérre.

A középpályásnak különben még két évig, 2022. június 30-ig szól a Mezőkövesd Zsóry FC-vel kötött kontraktusa.


Meghallgatást kértek

Kuttor Attilának, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapat vezetőedzőjének, a Mol Fehérvár FC elleni, múlt szombati, – 1-1-re végződött, – Kövesden megrendezett Magyar Kupa elődöntő első meccsének 82. percében piros lapot adott Farkas Ádám játékvezető, reklamálásért. A szakvezetőnek ekkor el kellett hagynia a kispad előtti területet, és két nappal később a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két kupameccstől tiltotta el kiállított Kuttor Attilát. Emiatt a Magyar Kupa elődöntő, keddi, Fehérvárott megrendezett visszavágóján csak a lelátón ülhetett a dél-borsodi gárda vezetőedzője, de ettől függetlenül csapata kiharcolta a továbbjutást, a 2-2-es eredménnyel, az összesítésben 3-3-mal, idegenben szerzett több góllal jutottak be a fináléba, ahol ellenfelük, a jövő héten szerdán, 20.00-tól a Budapest Honvéd együttese lesz a fővárosban, az új Puskás Arénában, zárt kapuk mögött. Jelen állás szerint ezen a találkozón sem meccselhet a kispadnál Kuttor Attila, hiszen ez lenne a második olyan kupatalálkozója amit ki kell(ene) hagynia. De ezen szeretne változtatni a szakvezető, illetve a mezőkövesdi klub. Lapunk információja szerint kedden éjfélig lehetett kérelmet beadni a szövetséghez azzal kapcsolatban, hogy büntetés remélt enyhítése céljából személyes meghallgatást kérjen az edző, és ezt a határidő előtt meg is tette a klub, illetve a szakvezető.


A Honvéd a másik

Kedden oldalzártánk után ért véget a Magyar Kupa másik elődöntő-visszavágója:

Budapest Honvéd – MTK Budapest (NB II) 0-0 – 11-esekkel: 5-4

Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Solymosi.

Továbbjutott: a Budapest Honvéd 0-0-s összesítéssel, 11-esekkel.

Kapcsolódó cikkek:

(A borítóképen: Cseri (balra) üldözi Kovácsot a keddi, székesfehérvári visszavágón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!