jégkorong

2020.01.15. 12:30

A Zöldek a Pirosak ellen az aranyéremért

A népkerti klub fiatal jégkorongozója szerdán finálét játszik Svájcban.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Amint arról lapunk tegnapi számában írtunk: a DVTK Jegesmedvék két fiatal jégkorongosa is résztvevője a svájci Lausanne-ban zajló III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékoknak, méghozzá a 3x3-as jégkorontornán. Szalay Boldizsár az úgynevezett Szürke mix válogatottba került, míg a kapus Hegedűs Levente a Zöld mix válogatottba.

Rövidesen tizenhat

A nyolc csapat közül Szalayék az 5. helyen végeztek a csoportban, így nem jutottak az elődöntőbe, míg Hegedűsék az első pozíciót kaparintották meg, így tegnap az elődöntőben léptek jégre a negyedik helyen zárt Feketék ellen. A meccs a magyar hokist is a soraiban tudó ,,zöldek„ sikerét hozta (7-3), így Hegedűsék (edző: Verba Gábor) bekerültek a fináléba, amelyet helyi idő szerint szerdán 13.30-tól rendeznek meg, az ellenfél a Piros alakulat lesz, amely a keddi elődöntőben a Barnákat múlta felül (9-7). Hegedűs Levente a 16. születésnapját február 19-én tölti be, jelenlegi edzője Verba Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!