Vegyész RC

2019.11.13. 12:00

Komoly szintű ellenfél

Szerda este Tokatban játszik nemzetközi mérkőzést a magyar férfi bajnokság címvédője.

Molnár István

Nem vár könnyű mérkőzés a magyar bajnokra

Forrás: ÉM

A magyar bajnoki-, és Magyar Kupa találkozók után ma nemzetközi meccset játszik a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabda csapata. Az észak-borsodiak a Challenge Kupában a 32 közé jutásért zajló csata első felvonását vívják – magyar idő szerint – 17 órától a törökországi Tokatban. Amint az ismert, az ellenfél ,,személye„ a nyári sorsoláson nem derült ki, csupán annyi, hogy a Balkán Kupa győztese lesz Árváék riválisa. Ezen kupát október elején Észak-Macedóniában tartották meg, ahol a Tokat Belediye Plevne bizonyult a legjobbnak. A VRCK küldöttsége kedd hajnalban indult Barcikáról Budapestre, aztán onnan repülővel Isztambulba, majd szintén légi úton Sivasba, innen pedig busszal a helyszínre – ahová elég későn futottak be. A stáb ma délelőtt 9.30-tól tart edzést, majd este következik az összecsapás. Ha minden jól megy, a borsodiak csütörtökön 19 óra táján érnek vissza, a fővárosba.

Láthatják, hol tart

Marek Kardos vezetőedzőnek először azt a tényt mondtuk, hogy a klub a 2018-as BL-indulást követően ezúttal csak a Challenge Kupába nevezett...

– Azt már tavaly is megtanultuk, nem csak a Bajnokok Ligájában, hanem a MEVZA-ban, a Közép-Európa Kupában is, hogy a nemzetközi szinthez 14-16, egyforma képességű játékosra van szükség, mert csak így lehet mellette a hazai porondon is eredményesnek lenni – tette hozzá a szlovákiai szakvezető, akinél ezután arról érdeklődtünk, hogy az egy évvel ezelőtti nemzetközi szereplés mennyiben segíthet most a játékosoknak? – Nyilván segít, főleg azoknak, akik még most is itt vannak. De ez a fiataloknak mindig jó, hiszen láthatják, hol tart – jelen esetben – a török röplabdázás, hogy a Tokat ugyan vereségekkel kezdte hazája bajnokságát, ettől függetlenül nemzetközi szintű csapat, két légióssal és török válogatott játékosokkal.

Még nyeretlen, de...

Kíváncsiak voltunk arra is, az mennyiben befolyásolta a törökre való felkészülést, hogy csak alig pár hete derült fény a kilétükre.

– Nem számított, mikor tudtuk meg, hogy kivel fogunk megküzdeni, mert addig voltak hazai szinten is fontos mérkőzéseink – hangoztatta Marek Kardos. – Azok jól sültek, most fókuszálhatunk a nemzetközi mérkőzésre, de nem fogjuk magunkat becsapni hagyni, tudjuk a megnézett felvételek alapján, hogy a Tokat komoly szintet képvisel. A török bajnokság erős, élcsapataik ott vannak a Bajnokok Ligájában, CEV Kupában. A Tokat például még nyeretlen hazája pontvadászatában, de három top-csapattal találkozott, valamint egy ötszettes találkozón kikapott az újonc Bursától, amely nagy bevásárlást tartott a nyáron. Nekünk vannak kisebb sérüléseink, ezekkel óvatosan kell bánni, senkinek a szerepeltetését nem fogjuk kockáztatni. Vannak fiataljaink, akik keményen dolgoztak az utóbbi hónapokban, elképzelhető, hogy most néhányan megkapják a lehetőséget a bizonyításra. Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből, de Törökországban sosem egyszerű játszani.

A visszavágót november 27-én, szerdán 19 órától rendezik meg a Don Bosco Sportközpontban.


A férfi Challenge Kupa kvalifikációs körének – a legjobb 32 közé jutásért zajló – párharcai:

Tokat Bld. Plevne (török) – Vegyész RC Kazincbarcika (magyar)

Fino Kaposvár (magyar) – UVC Weberzeile Ried (osztrák)

Linköping VC (svéd) – Parnu VK (észt)

Lindaren Volley Luzern (svájci) – Chev Diekirch (luxemburgi)

Fonte Bastardo Azores (portugál) – Rennes Volley 35 (francia)

Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák) – SCM U. Craiova (román)

VK Cez Karlovarsko (cseh) – Vardar Skopje (észak-macedón)

Partizani Tirana (albán) – Erzeni Shijak (albán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!